Main Content

Boj Arsenalu o Aubameyanga bude zrejme neúspešný

nedeľa, 10. január 2016 10:44 | Autor: Jakub Vaverka

Boj Arsenalu o Aubameyanga bude zrejme neúspešný
Boj Arsenalu o Aubameyanga bude zrejme neúspešný | zdroj: © TASR

Londýnsky Arsenal momentálne vedie Premier League, čo sa nezmení ešte minimálne týždeň, pretože tento víkend sú v Anglicku na programe zápasy prestížneho FA Cupu. Kanonieri sa netaja záujmom o niekoľkých hráčov, ktorí by mohli v januárovom prestupovom období tím z Emirates Stadium ešte viac skvalitniť.

Britský portál talkSPORT dnes prišiel s informáciou, podľa ktorej je záujem úradujúceho víťaza FA Cupu o Pierra Emericka Aubameyanga stále vysoký, avšak v celej veci je jeden veľký háčik. Gabonský blesk, ktorý sa len pred pár dňami stal hráčom roka na africkom kontinente, podľa dostupných správ nemá záujem obliekať dres The Gunners. Oficiálne tieto informácie potvrdené zatiaľ neboli.

Nezáujem Aubameyanga hrávať za Arsenal britský novinári odvodili z hráčových slov, ktoré preniesol na odovzdávaní ceny pre najlepšieho hráča Afriky za rok 2015. 25- ročná gólová mašina médiám povedala, že v najbližšej dobe sa nechystá opustiť Dortmund. V prebiehajúcom ročníku populárny „Auba“ nastúpil na 27 zápasov, v ktorých dal rovnaký počet gólov a ešte k tomu stihol pridať šesť gólových nahrávok.

Podľa nemeckého portálu transfermarkt dosahuje trhová čiastka gabonského rodáka úroveň 35 miliónov eur. Arsenal mal pred časom vedeniu Borussie Dortmund poslať o približne 10 miliónov vyššiu ponuku, no BVB odmietlo akékoľvek špekulácie o odchode svojej aktuálne najväčšej hviezdy.  187 centimetrov vysoký zakončovateľ má v Signal Iduna Parku kontrakt do roku 2020, preto sa očakáva, že jeho prípadný odchod by kupujúceho vyšiel naozaj draho.

Okrem Arsenalu Aubameyanga koncom minulého roka pozorne sledovali aj európski giganti. Španielske médiá informovali predovšetkým o záujme FC Barcelona a Realu Madrid, „Auba“ mal dokonca prehlásiť, že jeho snom je nastupovať za Biely Balet. Momentálna situácia vyzerá tak, že najkonkrétnejší interes majú Kanonieri, avšak odchod rodáka z francúzskeho Lavalu od svojho aktuálneho zamestnávateľa je veľmi málo pravdepodobný.