Main Content

Chelsea chce angažovať barcelonského mini-Xaviho. Má len dvanásť

pondelok, 11. január 2016 09:36 | Autor: Jakub Mihálik

Chelsea chce angažovať barcelonského mini-Xaviho. Má len dvanásť
Chelsea chce angažovať barcelonského mini-Xaviho. Má len dvanásť | zdroj: © TASR

Má ešte len 12 rokov, no z akadémie La Masía ho chcú na Stamford Bridge priviesť predstavitelia londýnskej Chelsea.

Chlapec, ktorému da otec meno podľa skvelého barcelonského futbalistu, Xaviho Hernandeza, sa volá Xavi Simons. Jeho otec je bývalý holandský futbalista, ktorý počas svojej kariéry vystriedal niekoľko klubov Eredivisie. 

Rovnako, ako jeho menovec, aj mladý Xavi sa dostal do štruktúr barcelonskej La Masie, kde ho spozorovali predstavitelia Chelsea. 
„Hovorili sme s Chelsea a viete, že v prípade Chelsea sú v tom slušné peniaze,“ potvrdil otec mladej hviezdičky.

Xavi je ešte príliš mladý na to, aby sme dokázali predpovedať jeho futbalovú budúcnosť, no aj z priloženého videa (nižšie) je vidieť, že futbalové gény mu rozhodne nechýbajú. Jeho otec však bude musieť v prvom rade uchrániť mladého chlapca od humbuku, ktorý sa okolo neho vytvoril. 

„Všade sú agenti. Začali ma kontaktovať a dávať ponuky za Xaviho, chceli byť jeho agenti. Ponúkali kopačky a zmluvy a peniaze, ktoré si neviete predstaviť...Snažíme sa ich zbaviť, ale v rámci slušnosti,“ priznal Simons, ktorý si zrejme bude musieť zvykať na zvýšený záujem. „Xaviho rozvoj je pre nás najdôležitejšou vecou. Chceme, aby sa pohyboval v správnom okolí. Ak sa aj niekde presunieme, bude naďalej dôležitý jeho rozvoj, nie peniaze,“ uvedomuje si našťastie.