Main Content

Veľká prestupová rošáda slovenských brankárov

pondelok, 11. január 2016 13:32 | Autor: Filip Chudý

Veľká prestupová rošáda slovenských brankárov
Veľká prestupová rošáda slovenských brankárov | zdroj: © TASR

Prestupy slovenských futbalistov v zahraničí sa nám postupne rozbiehajú. Dnes sme zaznamenali už aj prvý brankársky, keďže doteraz prestupovali slovenskí brankári iba vo Fortuna lige.

Martina Chudého prejavili v minulých dňoch záujem Teplice, ktoré naňho poslali aj oficiálnu ponuku do Dukly Praha. A hoci športový manažér klubu Günter Bittengel a tréner Ľuboš Kozel najprv z jeho prestupu nadšení neboli, nakoniec povolili, keďže aj pre Duklu je lepšie, že takto zaňho dostane odstupné, kým v lete po konci hráčovej zmluvy by nedostala nič. Dnes v predpoludňajších hodinách Martin Chudý rozviazal zmluvu s Duklou Praha a teraz bude nasledovať jeho podpis dva a polročnej zmluvy s Teplicami.

No Chudého odchod z Dukly neznamená, že slovenská brankárska škola teraz nebude mať zástupcu v pražskom klube. Na Julisku totiž mieri z Liberca Lukáš Hroššo, ktorý je už s klubom ústne dohodnutý. Zhodou okolností sú obaja brankári odchovancami Nitry, obaja prešli mládežníckymi reprezentáciami vrátene 21-tky a v minulosti spolu tvorili pod Zoborom brankársku dvojicu.

Chudý sa už dnes bude hlásiť v Tepliciach, pričom zajtra s mužstvom odchádza na sústredenie do Chorvátska, kde sa Teplice zúčastnia aj veľkého futbalového turnaja. Jeho prestup by mal byť oficiálne potvrdený 25. januára, keď sa v Česku otvorí prestupové okno pre profesionálov. Hroššov príchod do Dukly je síce dohodnutý ústne, ale do zmluvnej podoby sa dotiahne až v najbližších dňoch.