Main Content

Slovan bojuje o play-off s Minskom. Pozrite si analýzu zvyšného programu oboch tímov

utorok, 12. január 2016 13:48 | Autor: Martin Gregor

Slovan bojuje o play-off s Minskom. Pozrite si analýzu zvyšného programu oboch tímov
Slovan bojuje o play-off s Minskom. Pozrite si analýzu zvyšného programu oboch tímov | zdroj: © TASR

Pri pohľade na aktuálnu tabuľku Západnej konferencie KHL je takmer isté, že o posledné postupové miesto do play-off sa pobije Slovan Bratislava s Dinamom Minsk.

Slovan je aktuálne na ôsmej postupovej priečke s náskokom piatich bodov na deviaty Minsk. Bieloruský klub má  dva zápasy k dobru a keby ich oba vyhral, Slovan v tabuľke o bod predbehne.

Málo pravdepodobné je, že by Slovan zaútočil na lepšie než ôsme miesto v konferencií. Siedmu priečku okupuje Dynamo Moskva, ktoré má o 5 bodov a jeden zápas k dobru. Šiesty Petrohrad má o dva zápasy menej a o 6 bodov viac.

Zároveň je nepravdepodobné, že do boja o play-off sa ešte zapojí desiaty Medveščák Záhreb. Chorvátsky klub stráca na Slovan síce len 5 bodov, no má aj o dva zápasy viac. Jedenásty Spartak Moskva má síce o 2 zápasy menej ako Slovan, no stráca naňho už 9 bodov. V prípade ruského tímu je však šanca na postup do play-off predsa len o čosi väčšia.

Najpravdepodobnejší scenár je, že o posledné ôsme miesto zvedú tuhý boj na diaľku Slovan a Dinamo Minsk. Tieto mužstvá sa do konca základnej časti proti sebe už nestretnú. Odohrali štyri vzájomné zápasy, v ktorých sa zrodili tri výhry Slovana (jedno po predĺžení) a jedna výhra bieloruského celku.

Slovan čaká do konca základnej časti 11 zápasov, z toho štyri doma.

Dinamo Minsk čaká 13 zápasov, z toho odohrá doma 5 duelov.

Pre Slovan bude nesmierne dôležité, ako zvládne nasledujúce tri zápasy na domácej pôde. Po zajtrajšom zápase v Petrohrade ho v Bratislave čaká posledný tím jeho konferencie Podolsk, siedmy tím konferencie Dynamo Moskva a desiaty Medveščák. Ide o zápasy, v ktorých má Slovan pri súčasnej forme povinnosť zbierať víťazstvá.

Počas spomínanej domácej série Slovana čaká Minsk veľmi náročný program – v nasledujúcich štyroch zápasoch hrá vonku s piatym tímom západnej konferencie Magnitogorskom, štvrtou Ufou z východu, prvým Omskom z východu a siedmou Astanou z východu. Vo všetkých prípadoch ide o kluby, ktoré v tejto sezóne predvádzajú lepší hokej ako Minsk. A nastúpia doma.

Ideálnym scenárom pre Slovan by preto bolo, keby v nasledujúcom období zasadil Rige „bodové“ KO v podobe vytvorenia si pohodlného náskoku. Z psychickej stránky by bolo pre Minsk náročné dobiehať Slovan, ak by sa ,,belasí'' vzdialili na výraznejší bodový rozdiel.

Ak Slovan v nasledujúcich zápasoch neuspeje, alebo Minsk zaznamená viacero prekvapujúcich výhier na ľade súperov, dostane sa do miernej výhody.  Slovan následne čakajú náročné zápasy vonku – najmä s druhým tímom východnej konferencie Novosibirskom a tretím Vladivostokom. Výhodou pre Minsk je zas skutočnosť, že posledné tri zápasy základnej časti odohrajú na domácom ľade.

Pozrite si zostávajúce programy oboch tímov. Tučným sú zvýraznené domáce zápasy. V zátvorke je aktuálne umiestnenie súperov v ich konferencii.

Zvyšný program Slovan Bratislava:

Petrohrad (6 - západná konferencia)
Podolsk (14 - západná konferencia)
Dynamo Moskva (7 - západná konferencia)
Medvescak (10 - západná konferencia)
Novokuzneck (14 – východná konferencia)
Novosibirsk (2 – východná konferencia)
Vladivostok (3 – východná konferencia)
Chabarovsk (10 – východná konferencia)
Dinamo Riga (12 - západná konferencia)
Soči (5 - západná konferencia)
Jaroslavľ (2 - západná konferencia)

Zvyšný program Dinamo Minsk:

Magnitogorsk (5 - západná konferencia)
Ufa (4 – východná konferencia)
Omsk (1 – východná konferencia)
Astana (7 – východná konferencia)
Riga (12 - západná konferencia)
Petrohrad (6 - západná konferencia)
Spartak Moskva (11 - západná konferencia)
Lada Togliatti (12 – východná konferencia)
Celjabinsk (13 – východná konferencia)
Nizekamsk (8 – východná konferencia)
Jokerit (3 - západná konferencia)
Spartak Moskva (11 - západná konferencia)
Novogrod (4 - západná konferencia)