Main Content

Soumah a Rabiu na lane Partizanu Belehrad

streda, 13. január 2016 14:14 | Autor: Filip Chudý

Soumah a Rabiu na lane Partizanu Belehrad
Soumah a Rabiu na lane Partizanu Belehrad | zdroj: © TASR

Srbské médiá dnes priniesli správu, že ich úradujúci majster sa zaujíma o dvoch pre nás známych legionárov. Obaja sú navyše stále hráčmi slovenských klubov, a tak bude zaujímavé, či príde k ich prestupu do Srbska.

Viaceré srbské médiá dnes priniesli správu, že úradujúci majster Partizan Belehrad má záujem o guinejského reprezentanta Seydoubu Soumaha. Ten je momentálne na hosťovaní v kuvajtskom klube Al Qadsia. Vedenie Slovana sa síce vyjadrilo, že po jeho návrate sa ešte uvidí, či bude mať Soumah v klube budúcnosť, ale všetko nasvedčuje tomu, že v Slovane s ním už nepočítajú. No zmluvu má podpísanú do konca budúcej sezóny, preto ho belasí predajú asi najneskôr v lete. Srbské médiá ďalej informujú, že Slovan ho kúpil z Nitry za 150 000 €, ale teraz je jeho hodnota na úrovni 400 000 €.

No nemusel by to byť jediný prírastok čierno-bielych z našej ligy. Srbské média totiž pri Soumahovi dodávajú, že Partizan chce aj Ibrahima Rabiua z Trenčína. Nigérijský reprezentant patrí ku kľúčovým hráčom lídra súťaže, ale Partizan si ho mohol všimnúť aj v lete počas sledovania zápasov Trenčína so Steauou Bukurešť. Žreb totiž tieto kluby predčasne spojil, a tak bolo jasné, že víťazi dvojzápasov s týmito účastníkmi sa stretnú v 3. predkole. V ňom Partizan rumunského majstra vyradil, pričom jeho púť pohárovou Európou skončila až v decembri v predposlednej minúte posledného zápasu, keď mu vtedy strelil Augsburg postupový gól, ktorý Partizan pripravil o vyraďovaciu fázu. Srbský majster posily potrebuje, pretože v lige je až štvrtý, keď na Crvenu zvezdu stráca priepastných 26 bodov, pričom zarobené milióny v pohárovej Európe by mohol aspoň čiastočne minúť na Slovensku.