Main Content

Žilina predala svoj klenot trochu prekvapujúco do Česka

štvrtok, 14. január 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

Žilina predala svoj klenot trochu prekvapujúco do Česka
Žilina predala svoj klenot trochu prekvapujúco do Česka | zdroj: © TASR

Prvý prestup smerom von zo Žiliny je už takmer na spadnutie. Už len úspešné absolvovanie lekárskych testov bráni tomu, aby Jaroslav Mihalík okúsil prvý zahraničný angažmán v českej lige.

Hovorilo sa o tom už niekoľko dní, české médiá už cez víkend spájali Jaroslava Mihalíka so Slaviou Praha, ale až včera tento prestup nabral reálne kontúry. Žilina totiž súhlasila s podmienkami Slavie a na ponuku Pražanov prikývol aj samotný hráč. K definitívnemu uzavretiu prestupu chýba už len to, aby mladý krídelník úspešne absolvoval lekársku prehliadku, čo by nemal byť problém.

„Chcel som sa posunúť ďalej, urobiť krok vpred. Verím, že Slavia bude správna voľba. Konkurencie sa nebojím, chcem hrať a preto idem do Slavie. Pri spoločnom rozhovore s predstaviteľmi klubu sme sa zhodli, že chceme meno Slavie dostať tam, kde bolo kedysi. Pre mňa je to výzva,“ citovala Mihalíka oficiálna stránka pražského klubu.

Mihalík by mal zmluvu podpísať do 30. júna 2019, čím by sa stal ôsmou zimnou posilou Slavie, do ktorej na jeseň vstúpil čínsky investor. Hráč dal tomuto českému klubu prednosť pred ponukami z Turecka, čo potvrdil jeho agent Juraj Vengloš. „O Jara mali eminentný záujem aj Turci, no myslím si, že Slavia je najlepšia voľba. Klub sa vracia na popredné pozície a pražský tím je dobrou medzistanicou na prestup do ešte väčšieho klubu, povedal Vengloš pre oficiálnu stránku svojej CSM-Agency, ktorá hráča zastupuje. V každom prípade, futbalová verejnosť čakala, že Mihalík prestúpi na lukratívnejšiu adresu, ale realita je iná.