Main Content

Slovenský talent si namiesto juniorky v zámorí vybral českú Tipsport extraligu

štvrtok, 14. január 2016 18:01 | Autor: Martin Gregor

Slovenský talent si namiesto juniorky v zámorí vybral českú Tipsport extraligu
Slovenský talent si namiesto juniorky v zámorí vybral českú Tipsport extraligu | zdroj: © TASR

Jedným zo svetlých zjavov v slovenskej reprezentácii do 20 rokov na nedávno skončených MS tejto vekovej kategórie bol obranca Patrik Koch. Po turnaji sa rozhodol nepokračovať v juniorskom hokeji, ale preraziť medzi mužmi.

 

Patrik Koch mal na výber dve možnosti – návrat  do zámoria, kde by hral juniorskú ligu, alebo vyskúšať šťastie medzi mužmi. Záujem oňho prejavila Kométa Brno, čo okamžite využil.

„Boli možnosti. Chcel som už ale ísť hrať chlapský hokej. A keď som dostal ponuku ísť hrať sem do Brna, vôbec som neváhal. Predsa len som tu strávil väčšinu svojej kariéry, poznám to tu, aj ľudí, takže nie je žiadny problém,“ povedal v rozhovore pre Slovakprospects.com.

Koch v zostave aktuálne siedmeho najlepšieho mužstva v českej Tipsport Extralige nahradí iného Slováka – skúseného obrancu Richarda Stehlíka, ktorý sa s Kométou dohodol na rozviazaní zmluvy.

Talentovaný 19-ročný obranca nejde do neznámeho prostredia. V štruktúrach českého klubu pôsobil už od 6. triedy. Ako dorastenec potom odišiel do Salzburgu, s ktorým pôsobil v lige MHL. Nasledovala anabáza v zámorí, kde hral za Des Moines Buccaneers v lige USHL a následne za Soo Eagles v NAHL. V tomto ročníku obliekal dres HK Orange 20. V slovenskej Tipsport lige odohral 20 zápasov s bilanciou jedného gólu a 17 "mínusiek". Na MS do 20 rokov nastúpil na 5 stretnutí, v ktorých rovnako tak strelil jeden gól.

V Kométe sa Koch stretne s ďalšími Slovákmi – brankárom Čiliakom, obrancami Malcom, Kováčikom, Trškom a útočníkom Špirkom.

S mužstvom už absolvoval prvé tréningy. Ešte nie je známe, či zasiahne do najbližšieho zápasu. Zverencov skúseného Aloisa Hadamczika čaká v nedeľu zápas v Mladej Boleslavi.