Main Content

Vůjtek po MS končí v českej reprezentácii. Známy je aj jeho nástupca

štvrtok, 14. január 2016 18:16 | Autor: Martin Gregor

Vůjtek po MS končí v českej reprezentácii. Známy je aj jeho nástupca
Vůjtek po MS končí v českej reprezentácii. Známy je aj jeho nástupca | zdroj: © TASR

Česká hokejová reprezentácia po MS 2016 opäť zmení hlavného trénera. Pritom len v lete nahradil Vladimíra Růžičku bývalý tréner slovenského národného mužstva Vladimir Vůjtek.

Podľa informácii hokej.cz bude blížiaci sa svetový šampionát v Rusku prvým, no zároveň jediným veľkým podujatím pod vedením Vladimíra Vůjteka. Skúsený 68-ročný tréner tak nepredĺži zmluvu, ktorá mu končí po sezóne 2015/2016. V úlohe hlavného trénera Česka ho nahradí ešte pred Svetovým pohárom jeho súčasný asistent a zároveň tréner Sparty Praha Josef Jandáč.

,,Rozhodnutie výkonného výboru bolo jednomyseľné. S Josefom Jandačom sme sa dohodli na dvojročnej zmluve s tým, že bude pôsobiť výhradne u národného mužstva. Jeho prvou úlohou bude zostaviť realizačný tím pre budúcu sezónu a v stanovenom termíne pripraviť spolu s asistentmi základnú nomináciu na Svetový pohár,” povedal prezident českého hokejového zväzu Tomáš Král.

Česi musia určiť prvých 16 hráčov pre Svetový pohár už na začiatku marca. Hoci v tom období bude pri kormidle ešte Vladimír Vůjtek menoslov reprezentantov určí už Jandáč.

Vůjtek môže byť členom realizačného tímu českej reprezentácie aj po MS 2016. Ak sa sám rozhodne. ,,S Vladimírom Vujtekom aj jeho nástupcom Josefom Jandáčom sme sa dohodli, že ak by Vladimír Vujtek zmenil svoje rozhodnutie uzavrieť zmluvu iba pre túto sezónu a mal by záujem ako člen realizačného tímu pokračovať, môžeme s ním počítať aj po majstrovstvách sveta,“ dodal Král.