Main Content

Extraliga - štvrťfinále: V odvete Bystrica vyrovnala stav série s Nitrou na 1:1

nedeľa, 14. marec 2010 20:40 | Autor: TASR

V druhom zápase play-off série Slovnaft Extraligy medzi Bánskou Bystricou a Nitrou triumfovali domáci Bystričania najtesnejším možným rozdielom 2:1. Víťazný gól zaznamenal už v 32. minúte Roman Tománek. Séria sa sťahuje do Nitry za stavu 1:1.

HC'05 Banská Bystrica - HC K-Cero Nitra 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)stav série 1:1

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly:
19. Pardavý (Tománek), 32. Tománek (Bulík, Bambúch) - 16. Šinkovič (König, M. Novák)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Kútny (B. Bystrica) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák, Valachovič - Tornay, R. Bednár, 3389 divákov

V prvej tretine Banskobystričania prestrieľali hostí 10:2, no nešli do vedenia. Prvýkrát mal plné ruky práce Lakosil v 7. min, keď to v presilovke skúšali dvakrát Biro a rovnako dvakrát i Bulík. V 12. min vytvorila závar pred nitrianskym gólmanom štvrtá formácia Banskej Bystrice. Ale práve nitrianska štvrtá lajna sa postarala o otvorenie skóre, keď König spoza bránky prihral úplne voľnému Šinkovičovi, ktorý sa zblízka pred Petríkom nemýlil. Domáci sa dostali do dvoch veľmi dobrých príležitostí v 14. a 19. min, v oboch prípadoch Tománek neprekonal Lakosila a to ani z úniku po pravej strane. Až Pardavý v presilovke v 19. min zo strednej vzdialenosti tvrdou strelou vyrovnal. Domáci už v tej chvíli hrali bez Kútneho, ktorý dostal za napadnutie trest do konca zápasu.

Na začiatku druhej tretiny stratili kľúčového hráča aj hostia, potom čo sa v súboji s Frühaufom zranil Tomáš Chrenko. Aj v druhej časti hry pokračovala väčšia aktivita domácich. V 24. min zaujal Rumpelov únik, ten však nemal čas na pokojné zakončenie. Do vedenia mohli ísť aj Nitrania ak by sa v 28. min Saliji presadil sám pred Petríkom. Nestalo sa a v 32. min išli do vedenia domáci hokejisti, keď Tománek z podobnej situácie ako pri prvom góle Pardavý strieľal na nitriansku bránku a slabý puk tečoval Ďurák medzi betóny Lakosila. V 35. min sa Rumpel nevyužil prečíslenie v oslabení a o tri minúty neskôr sa neskončila gólom ani Hlinkova akcia, ktorý sa dostal až pred Lakosila. V tej istej minúte mohol z Jassovej chyby ťažiť Dian, ktorý prekonal Lakosila, ale obranca hostí Jass ho v páde na ľade zastúpil. V poslednej minúte druhej tretiny zaujal po Bulíkovej prihrávke aj Tománkov bekhend zblízka.

Na začiatku tretej tretiny sa dostal do dobrej príležitosti Rumpel, ale Lakosil bol pozorný. V 45. min zaujala akcia Nitry, ale Ručkay neuspel. V 47. min mohol v presilovke prekonať ležiaceho Petríka Širokovs, na opačnej strane o minútu na to sa po chybe Ďuráka a teči Pardavého na Lakosila rútil Bulík, ale nezvýšil na 3:1. V 54. min tvrdo strieľal Češík z ľavého rohu, Lakosil puk v lapačke neudržal, ten sa však nedostal za bránkovú čiaru. Nitrania v závere vystupňovali tempo. V 59. min mal dobrú príležitosť Kováčik, no ani v power play sa hostia nedokázali presadiť a vynútiť si predĺženie. Banskobystričania uhájili tesné víťazstvo a vyrovnali stav série na 1:1.