Main Content

FC Barcelona má uvoľnenú cestu k získaniu Maria Gotzeho

sobota, 16. január 2016 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona má uvoľnenú cestu k získaniu Maria Gotzeho
FC Barcelona má uvoľnenú cestu k získaniu Maria Gotzeho | zdroj: © TASR

Zlatý chlapec nemeckého futbalu z roku 2014 Mario Gotze nie je spokojný so svojou aktuálnou pozíciou v Bayerne Mníchov, preto sa stále viac špekuluje o jeho možnom odchode inam. Najväčšie tromfy v prestupovej ságe okolo Gotzeho by mala momentálne držať Barcelona.

Prestupový portál fichajes.net zameraný na prestupy a špekulácie prišiel s informáciami, podľa ktorých je katalánsky gigant FC Barcelona najväčším favoritom na zisk nemeckého reprezentanta Maria Gotzeho. Gotze je v Bayerne Mníchov stále na vedľajšej koľaji, pričom Pep Guardiola mu nedáva dostatok príležitostí, aby dokázal, čo na ihrisku dokáže.

Ofenzívny stredopoliar má v Allianz Arene kontrakt do konca budúcej sezóny, no správy z Bavorska tvrdia, že autor víťazného gólu do siete Argentíny z MS 2014, nie je ochotný svoju zmluvu s Bayernom predĺžiť.  23- ročný agilný technik odohral v aktuálnej sezóne len iba jedenásť zápasov, v ktorých vsietil štyri góly a na dva presné zásahy prihral. Má rozhodne na viac. Španielsky tréner Pep Guardiola však má svojich preferovaných futbalistov a úspešnú zostavu zvykne meniť len zriedka.

Fichajes.net informuje, že k odchodu rodáka z Memmingenu by mohlo dôjsť budúce leto. Na lavičke FCB už síce nebude Pep Guardiola, ale Carlo Ancelotti, no pohár trpezlivosti Maria Gotzeho podľa všetkého pretiekol a k zotrvaniu v jeho aktuálnom tíme ho nepresvedčí ani zmena na trénerskom poste. Podľa portálu transfermarkt je aktuálna trhová cena bývalej hviezdy Borussie Dortmund na úrovni 45 miliónov eur.

Pred pár dňami prejavil o Gotzeho interes anglický Liverpool, do ktorého ho chcel zlanáriť jeho niekdajší kouč z Borussie Dortmund Jurgen Klopp. Ukazuje sa však, že silnejšie je volanie zo Španielska, kde sa o hráčove služby zaujímajú Real Madrid a FC Barcelona.  Biely Balet po prebiehajúcom prestupovom období nebude môcť nakupovať nových futbalistov dve prestupové obdobia, preto je favoritom na Gotzeho získanie katalánsky gigant. Dodajme, že na nemeckého reprezentanta si brúsil zuby počas minulého leta aj úradujúci taliansky šampión Juventus Turín.