Main Content

VIDEO: Slovan po zápase s Viťazom opäť bližšie k play-off

sobota, 16. január 2016 21:05 | Autor: TASR

VIDEO: Slovan po zápase s Viťazom opäť bližšie k play-off
VIDEO: Slovan po zápase s Viťazom opäť bližšie k play-off | zdroj: © TASR

Bratislava 16. januára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom domácom súboji KHL nad Viťazom Moskovská oblasť 4:2. Zverenci trénera Miloša Říhu tak potvrdili úlohu favorita a po 51 zápasoch figurujú na postupovej ôsmej priečke tabuľky Západnej konferencie, na konte majú 76 bodov.

"Belasí" mali dobrý štart do zápasu, keď sa už v 5. minúte ujali vedenia vďaka šikovnej strele Miklíka. Hostia vyrovnali už o ďalších päť minút po šťastnom nahodení Kostromitina. Potom však už dominovali domáci. Deväť sekúnd pred koncom prvého dejstva využil presilovku Barker a v 28. minúte pridal tretí gól Jeglič. V 41. minúte zvýšili na 4:1 Viedenský, konečné skóre duelu stanovil Kučerjavenko.

Slovan privíta najbližšie v pondelok 18. januára o 19.00 h Dinamo Moskva. Trojzápasovú domácu sériu zavŕši v stredu o 19.30 h súbojom s Medveščakom Záhreb.

 

Slovan Bratislava - Viťaz Moskovská oblasť 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 5. Miklík (Surový, Bartovič), 20. Barker (Kašpar), 28. Jeglič (Šťastný), 41. Viedenský (Kašpar, Nedorost) - 10. Kostromitin (Abdullin) 57. Kučerjavenko. Rozhodovali: Belov, Ščeňov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: Kostromitin 10 min za opustenie hráčskej lavice, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Brust - Barker, Kundrátek, Starosta, Švarný, Sersen, Mihalik, Luža - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Šťastný, Tičar, Jeglič - Miklík, Surový, Bartovič - Tvrdoň, Lušňák, Skalický

Viťaz Moskovská oblasť: Säteri - Eronen, Voronkov, Lukin, Kostromitin, Golovkov, Ježov, Berďukov, Buchanko - Šitikov, Horák, Kempe - Koroľov, Kučerjavenko, Soloduchin - Afinogenov, Nikulin, Makejev - Abdullin, Švec-Rogovoj, Vyglazov

"Belasí" mali dobrý štart do zápasu a od úvodu zatlačil súpera do defenzívy. Tlak korunovali už v 5. minúte, keď si Miklík potiahol puk od ľavého mantinelu a šikovnou strelou z kruhu prekvapil Säteriho - 1:0. Chvíľu na to sa však museli brániť keďže Barker išiel za hákovanie na trestnú. Hostia presilovku nevyužili, no v 10. minúte sa im podarilo vyrovnať. Kostromitin nahodil puk od mantinelu na bránku a ten si našiel cestu za Brustov chrbát - 1:1. V ďalších minútach mal opäť viac z hry domáci celok, no dlho si nevypracoval žiadne väčšie šance. V 17. minúte otestoval súperovho brankára Skalický, no ten si s jeho pokusom poradil. V 19. minúte išiel na trestnú Soloduchin a "belasí" svoju prvú presilovku v zápase využili. Deväť sekúnd pred sirénou sa to podarilo Barkerovi, ktorý sa presadil tvrdou strelou od modrej - 2:1.

Slovan odštartoval druhé dejstvo v oslabení, no bez väčších problémov sa ubránil. Vzápätí si mužstvá vyskúšali hru 4 na 4. Pri plnom počte hráčov prebrali kontrolu na ľade opäť domáci hokejisti. V 27. minúte mal veľkú šancu Nedorost, po chybe obrany hostí išiel sám na Säteriho, no neprekonal ho. Tlak však pokračoval a domáce tribúny sa tešili z tretieho gólu. Šťastný sa pred bránkou neulakomil na strelu, posunul puk voľnému Jegličovi a ten zvýšil na 3:1. Hostí nenakopli ani ďalšie dve presilovky po sebe. Slovan výborne bránil strednú čiaru, vysoko napádal rozohrávku súpera a ten si tak nedokázal vypracovať žiadne vyložené šance. Väčšia prišla až v závere, no Kempe ani na dvakrát neprekonal Brusta.

Neprešlo ani 30 sekúnd z tretej tretiny a Říhovi zverenci viedli už trojgólovým rozdielom. Bombou od modrej sa presadil Viedenský - 4:1. V 47. minúte mali veľkú šancu aj hostia, no Brust zneškodnil tečovanú strelu Golovkova a podržal svojich spoluhráčov. V 52. minúte sa po tvrdom súboji strhla na ľade väčšia šarvátka a kým rozhodcovia vyriekli tresty, dlhšie sa nehralo. V 57. minúte stanovil konečné skóre zápasu po peknej samostatnej akcii Kučerjavenko - 4:2.