Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.1.)

nedeľa, 17. január 2016 07:01 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

FC BARCELONA: Barcelone bude minimálne v zápase s Athleticom chýbať Jérémy Mathieu. Francúzsky obranca si poranil lýtko. (goal.com)

REAL MADRID: V 72 rokoch zomrel bývalý dlhoročný hráč Realu Madrid Manuel Velázquez. Podľa prvých informácii podľahol infarktu.  V Reale odohral v rokoch 1965 až 1977 celkom 402 zápasov a slávil s ním šesťkrát titul v španielskej lige, trikrát prvenstvo v pohári a v roku 1966 tiež triumf v Pohári majstrov európskych krajín. (espnfc)

CELTA VIGO: Claudio Beauvue sa znova priblížil k prestupu z Lyonu do Celty Vigo. Kluby sú dohodnuté a 27-ročný útočník je v tejto chvíli v Španielsku, pričom už z tribúny sledoval zápas Celty s Levante (lequipe.fr)

BILBAO: Ďalším cieľom Liverpoolu FC na prestupovom trhu je útočník Inaki Williams z Bilbaa. O hráča sa však zaujímajú aj iné európske kluby. (metro)

BILBAO: Kike Sola dočasne končí svoje trápenie v Athleticu Bilbao. Baskický útočník odišiel z Bilbaa a bude hrať druhú anglickú ligu, keďže na hosťovanie ho získalo Middlesbrough. (bbc)

BETIS: Vincenzo Rennell odchádza z Betisu a zvyšok tohtoročnej sezóny odohrá v druhej španielskej lige. Taliansky útočník bol zapožičaný na hosťovanie do Valladolidu a súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup. (marca)

BETIS: Betisu bude v zápase s Villarrealom chýbať Dani Ceballos, ktorý sa nedostal do nominácie na zápas. Ofenzívny 19-ročný mladík nie je zranený, ale dočasný tréner Juan Merino ho potrestal za jeho zlý prístup a negatívny vplyv na kabínu. (transfermarkt)