Main Content

Do Trenčína má namierené odchovanec Bayernu Mníchov

nedeľa, 17. január 2016 08:01 | Autor: Filip Chudý

Do Trenčína má namierené odchovanec Bayernu Mníchov
Do Trenčína má namierené odchovanec Bayernu Mníchov | zdroj: © TASR

Hoci sa vo veľkom hovorí o odchode viacerých hráčov z Trenčína, aktuálny líder ligovej tabuľky sa už pozerá aj po náhradách. A jedna môže byť veľmi zaujímavá, keďže sa jedná o odchovanca Bayernu Mníchov.

Včera odcestovali futbalisti Trenčína na svoje prvé sústredenie do Česka. Ako informovala oficiálna stránka klubu, vo výprave sa nachádzal aj Oliver Markoutz. Ide o čerstvo 21-ročného rakúskeho ľavého krídelníka zo Sankt Pöltenu. A hoci tento bývalý mládežnícky reprezentant našich západných susedov odohral na jeseň v jednom zápase iba 17 minút v druhej rakúskej lige, jeho životopis je veľmi zaujímavý.

V minulosti patril medzi najväčšie talenty rakúskeho futbalu, a tak neprekvapilo, že ho angažoval milionársky Salzburg, ktorý si sťahuje tých najtalentovanejších rakúskych futbalistov. Ale tam to neskončilo, pretože Markoutzove schopnosti si všimol aj nemecký gigant Bayern Mníchov. Do Bavorska sa sťahoval ako 16-ročný a v dorasteneckých výberoch slávneho klubu sa mu darilo. Aj preto sa dostal do rezervného mužstva Bayernu, ale zaň odohral iba dva zápasy, v ktorých strelil jeden gól. Do Sankt Pöltenu prestúpil v januári minulého roka, ale väčšinu času strávil iba v jeho rezervnom výbere, ktorý hrá tretiu rakúsku ligu.

Keďže prestup Markoutza do Trenčína ešte oficiálne potvrdený nebol, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o skúšku. Ak by kedysi veľký talent na sústredení v Česku zaujal natoľko, že by ho Trenčín angažoval, bolo by Rakúsko ďalšou krajinou, ktorá má zastúpenie pod hradom Matúša Čáka.