Main Content

Slovenský odchovanec Interu Miláno odmietnutý v Liberci

utorok, 19. január 2016 14:23 | Autor: Filip Chudý

Slovenský odchovanec Interu Miláno odmietnutý v Liberci
Slovenský odchovanec Interu Miláno odmietnutý v Liberci | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie je v plnom prúde, pričom počas neho jednotlivé kluby prípadné posily vo veľkom aj testujú. Podobných testov sa zúčastnil nedávno aj jeden z najväčších talentov nášho futbalu, ale neuspel.

Dnes sme vám priniesli zoznam známych slovenských futbalistov, ktorí sú bez zmluvy, pričom by v ňom mohol figurovať aj Jakub Vojtuš. Trnava s ním totiž po jesennej časti rozviazala zmluvu, keďže nenaplnil očakávania. Rodák zo Spišskej Novej Vsi pritom patril v nedávnej minulosti medzi veľké slovenské talenty, ale momentálne sa v kariére výrazne zasekol.

V našej najvyššej súťaži debutoval v drese Žiliny vo veku 16 rokov a dva dni, čo z neho urobilo druhého najmladšieho hráča v histórii súťaže po Andrejovi Rendlovi. Ale v Žiline sa dlho nezdržal, pretože po ňom siahol Inter Miláno. Nastupoval v jeho mládežníckych výberoch, ale seniorské skúsenosti zbieral na hosťovaní v chorvátskom NK Záhreb. Neskôr prestúpil do portugalského Olhanense, lenže tam sa dlho nezdržal. Pred rokom ho opäť chcela Žilina, skúšala ho aj poľská Cracovia Krakov, ale nakoniec zakotvil v Trnave. Lenže ani tam nenaštartoval svoju kariéru, a je otázne, kde sa o to opäť pokúsi.

Mohol to byť český Liberec, kde bol hráč v minulých dňoch na skúške, a hoci sa v prípravnom stretnutí proti poľskému Zaglebie Lubin gólovo presadil, oficiálna stránka libereckého klubu informuje, že tréneri klubu sa už s Vojtušom rozlúčili. Stále iba 22-ročný bývalý mládežnícky reprezentant sa tak musí popozerať po novom zamestnávateľovi inde, pričom treba dúfať, že sa tentoraz pri prestupe trafí, pretože slovenský futbal má iba málo útočníkov s takým potenciálom. Bola by veľká škoda, ak by Vojtuš nevzkriesil svoju kariéru.