Main Content

NHL cúvla. Scott si All-Stars zápas zahrá!

utorok, 19. január 2016 20:48 | Autor: Jakub Mihálik

NHL cúvla. Scott si All-Stars zápas zahrá!
NHL cúvla. Scott si All-Stars zápas zahrá! | zdroj: © TASR

Po preradení do AHL a následnej výmene, ktorá obľúbencovi fanúšikov znemožňovala účasť na zápase hviezd, prišla predsa len dobrá správa pre všetkých, ktorí za skúseného tvrdého muža hlasovali.

Najprv sa vedenie súťaže spolu s jeho vtedajším zamestnávateľom chceli zbaviť. Hoci vyhral hlasovanie fanúšikov o pozíciu kapitána jedného z tímov, ktoré sa zúčastnia All-Stars zápasu, ktorý sa na konci januára odohrá v celkom novom formáte, funkcionári robili všetko pre to, aby sa John Scott, hokejista, ktorý vyniká viac svojou tvrdosťou ako korčuliarskymi prednosťami, atraktívneho zápasu nezúčastnil.

Fanúšikom sa tieto aktivity súťaže nepáčili a svoju nespokojnosť dávali hlasne najavo. Tlak na NHL nakoniec priniesol ovocie, keď vedenie súťaže odobrilo štart Scotta ako kapitána Pacifickej divízie, hoci podľa pravidiel momentálne nespĺňa podmienky štartu.

V utorok vydalo vedenie súťaže oficiálne komuniké, podľa ktorého „muselo idividuálne posúdiť okolnosti“ celej kauzy.

Veľkú rolu vraj mal zahrať fakt, že samotný hráč prejavil túžbu hrať.

„Teším sa, že si užijem tú zábavu a jedinečnú skúsenosť All-Star víkendu v Nashville s mojou rodinou,“ vyhlásil Scott prostredníctvom tlačovej správy NHL. „Hoci zvolenie na All-Star zápas som neočakával, teším sa na účasť na tomto zápase s ďalšími hráčmi.“

Tridsaťtriročný hokejista, v súčasnosti pôsobiaci ako hráč Montrealu Canadiens, tak na ľad vykorčuľuje v pozícii kapitána Pacifickej divízie už 31. januára 2016.