Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.1.)

streda, 20. január 2016 09:05 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

FC BARCELONA: Barcelonu dnes čaká prvý štvrťfinálový zápas Copa del Rey na pôde Athleticu Bilbao, v ktorom pravdepodobne bude chýbať Lionel Messi. Argentínsky útočník nedohral ligový súboj medzi týmito súpermi a podrobné vyšetrenie odhalilo, že nemá poškodený stehenný sval. Tréner Luis Enrique ale nemieni riskovať a Messiho zrejme nechá odpočívať. (transfermarkt)

Sporting Gijón vs FC Barcelona: Na 17. februára bolo odložené stretnutie 16. kola španielskej ligy medzi Sportingom Gijón a Barcelonou. Hrať sa pôvodne malo pred mesiacom, ale kvôli účasti katalánskeho celku na svetovom šampionáte klubov bol duel odložený. (fcbarcelona.com)

ESPANYOL BARCELONA: Rumunský brankár Costel Pantilimon stratil pozíciu jednotky v Sunderlande. O 28-ročného gólmana sa začal zaujímať španielsky Espanyol Barcelona. (sunderlandecho)

VILLARREAL: Ofenzívny záložník Villarrealu Samuel García má za sebou úspešnú operáciu nohy. 27-ročný španielsky futbalista sa zranil v priebehu minulého týždňa a čaká ho dlhá pauza. Na maródke strávi dva až tri mesiace.  (transfermarkt)

VILLARREAL: Návrat na futbalové trávniky ohlásil Jaume Costa. Obranca Villarrealu je mimo hry od prvej polovice decembra, kedy si poranil členok, dnes sa však znovu objavil na tréningu a absolvoval niektoré cvičenia so svojimi spoluhráčmi. (marca.com)

BETIS: Tohtoročná sezóna sa predčasne skončila pre Cristiana Picciniho. Obranca Betisu si poranil kolenné väzy a podrobné vyšetrenie potvrdilo pretrhnutie skríženého väzu. Talianskeho zadáka čaká operácia a po nej minimálne polročná pauza. (transfermarkt)