Main Content

Jurčo bude hrať viac, čakajú ho minúty v ,,špeciálnych'' formáciach

štvrtok, 21. január 2016 07:04 | Autor: Dávid Lech

Jurčo bude hrať viac, čakajú ho minúty v ,,špeciálnych'' formáciach
Jurčo bude hrať viac, čakajú ho minúty v ,,špeciálnych'' formáciach | zdroj: © TASR

Detroit prišiel do konca sezóny pre zranenie o útočníka Drewa Millera. Táto správa je kuriózne potešiteľná pre Slováka Tomáša Jurča, ktorý by mal dostať viac priestoru na ľade.

31-ročný americký krídelník Drew Miller je nenápadný hráč, ktorý bol však pre Detroit Red Wings veľmi dôležitý. Po zranení čeľuste z úvodu decembra sa do hry vrátil 7. januára, no po dvoch dueloch si v súboji so Sheom Theodorom z Anaheimu Ducks poranil meniskus. Toto zranenie ho z hry vyradilo až do konca sezóny.

Najväčšia strata je to pre špeciálne formácie „Hockeytownu.“ Drew Miller bol detroitským hráčom č. 1 pre oslabenia. „Niet pochýb o tom, že je to elitný hráč na oslabenia. To však neznamená, že v našich početných nevýhodách nemôžeme odvádzať dobrú prácu. Máme hráčov, ktorých môžeme viac vyťažovať (Justin Abdelkader),nasadzovať začneme Dylana Larkina. Tiež Jurčo už niekoľkokrát trénoval na tréningoch oslabenia. Jednoducho budeme musieť nájsť správne zloženie formácií pre oslabenia. Jeden hráč nemôže zničiť celý tím, jeden hráč nemôže zničiť celú koncepciu mužstva. Máme hráčov, ktorí ho dokážu nahradiť,“ povedal pre oficiálny web Detroitu Red Wings kouč Jeff Blashill.

Kouč „červených krídel“ tak zrejme dá viac ice-time aj Tomášovi Jurčovi. Ten v doterajších 23-zápasoch strávil priemerne na ľade rovných deväť minút, čo rozhodne nie je čas, s ktorým by bol spokojný. Len o rok starší, 24-ročný Fín Teemu Pulkkinen, má ice-time vyše 12 minút a nováčik Dylan Larkin je dokonca štvrtým najvyťaženejším útočníkom Detroitu (17 minút).

Teraz nastal čas pre Tomáša Jurča, ktorý potrebuje viac času na ľade, aby predviedol svoje kvality. Šancu by mohol dostať v špeciálnych formáciách. Po zranení Millera sa s veľkou pravdepodobnosťou ocitne na ľade pri oslabeniach a šancu by mohol dostať aj na presilovej hre. Tréner Detroitu sa v početných výhodach nedarí a Jurčo práve v tejto činnosti  žiaril na farme v Grand Rapids.