Main Content

Súčasťou výmeny za Drouina aj Martin Réway?

štvrtok, 21. január 2016 11:30 | Autor: Dávid Lech

Súčasťou výmeny za Drouina aj Martin Réway?
Súčasťou výmeny za Drouina aj Martin Réway? | zdroj: © TASR

Nekonečná sága ohľadom prestupu Jonathana Drouina z Tampy Bay Lightning sa údajne blíži ku koncu. Súčasťou výmeny do Montrealu by mohol byť teoreticky aj Martin Réway.

V úvode januára sa agent Jonathana Drouina, Allan Welsh, verejne vyjadril, že v novembri požiadal vedenie Tampy Bay Lightning v mene svojho klienta o výmenu. Ľady v tejto veci sa pohli až po medializácii požiadavky celkovej trojky draftu 2013.

Po niekoľkých dňoch vysvitlo, že o Drouina má záujem približne 15 klubov NHL. Vzduchom lietali okrem iných aj mená ako Jonas Brodin, či Kevin Shattenkirk. Generálny manažér „Bolts“ Steve Yzerman sa hneď na úvod nechal počuť, že 20-ročného útočníka vymení len ak bude trejd pre jeho organizáciu výhodný.

Novinár z Montrealu, Brian Wilde, na twitteri, uviedol, že „silný zdroj potvrdzuje, že „Habs“ (Montreal) pripravujú veľmi zaujímavú ponuku za Drouina.

Na internete sa okamžite objavili špekulácie, kto by sa mohol stať súčasťou balíka v rámci výmeny za draftovú trojku z roku 2013. Malo by ísť predovšetkým o mladé talenty.

Z organizácie Montrealu je v hre hneď viacero hráčov. Mike McCarron, Sven Andrighetto, Jacob de la Rose, Charles Hudon. Spomína sa dokonca aj Slovák Martin Réway, ktorý je častokrát označovaný za najväčší talent Montrealu (o tom si viac prečítajte tu), hoci aktuálne pôsobí v Európe. Jeden z fanúšikov „Bolts“ na twitteri pod menom „Randall“ by si za Drouina prial práve jeho. „Nie je príliš bláznivé hovoriť o všetkých ofenzívnych prospektoch Montrealu. A Martin Réway je typologicky najpodobnejší Jonathanovi Drouinovi.

Je otázne akú ponuku napokon Marc Bergevin predloží Tampe Bay Lightning. Možnosťou je, že medzi talentovanými mladíkmi bude aj slovenský reprezentant. To ale mnoho fanúšikov kanadského klubu neočakáva, pretože Scott Matla, korešpondent AHL spolupracujúci s organizáciou Habs, nedávno pridal tweet o tom, že bývalý hráč Montrealu Maxim Lapierre opúšťa švédsku SHL a stane sa spoluhráčom Martina Réwaya vo Fribourgu. Fanúšikovia v hokejom pobláznenom meste v tom vidia akúsi zákulisnú hru, v ktorej by mal exCanadien prilákať Réwaya v lete do prípravného kempu Montrealu.