Main Content

Sparta jedného Slováka vyhodila, druhého chce kúpiť

štvrtok, 21. január 2016 08:04 | Autor: Filip Chudý

Sparta jedného Slováka vyhodila, druhého chce kúpiť
Sparta jedného Slováka vyhodila, druhého chce kúpiť | zdroj: © TASR

Pražská Sparta patrí medzi kluby, ktoré často siahajú po slovenských futbalistoch, lenže je iba málo takých, ktorí v jej drese svoju kariéru rozvinú. Najnovšie Sparta vyradila zo svojho kádra Breznaníka, no zároveň Bera chce kúpiť.

V minulosti bolo v Sparte Praha naraz aj viac slovenských futbalistov. Počas jesene bol v kádri najúspešnejšieho českého klubu iba Michal Breznaník, lenže na jar tomu tak už nebude. Včera sa pre idnes.cz tréner Sparty Zdeněk Ščasný vyjadril, že Breznaníkovi v osobnom rozhovore už oznámil, že s ním na jar nepočíta a môže si hľadať nový angažmán. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie tak Letnú opustí. Kde budú smerovať jeho kroky, je teraz otázne, ale v Česku má tak dobré meno, že by nemal mať problém si zohnať nový angažmán.

Aktuálne sa tak v kádri Sparty nenachádza ani jeden slovenský futbalista, ale tento stav dlho trvať nemusí. Sparta spolu s Trenčínom potvrdili, že pražský klub má záujem o Matúša Bera. Práve včera spolu odohrali v Prahe prípravný zápas, pričom sa ho zúčastnili aj najvyšší funkcionári Trenčína, čo mnohé naznačuje.

Hoci sa v súvislosti s Berom spomínali na jeseň viaceré renomované kluby ako AC Miláno, FC Liverpool, Celtic Glasgow a k tomu zápasy Trenčína mali sledovať pozorovatelia z celej Európy, okruh reálnych záujemcov sa zužuje. Stále sa síce spomína záujem z Talianska, ale najnovšie začínajú prevažovať české kluby na čele so Spartou. Či budeme mať aj na jar slovenského futbalistu v rudom drese, to sa dozvieme v najbližších dňoch.