Main Content

Svet boxu sa raduje. Termín odvety Fury – Kličko je známy

piatok, 22. január 2016 11:17 | Autor: Martin Gregor

Svet boxu sa raduje. Termín odvety Fury – Kličko je známy
Svet boxu sa raduje. Termín odvety Fury – Kličko je známy | zdroj: © TASR

,,Kličkova éra sa po 11 rokoch končí. Fury je novým majstrom sveta,“ písali sme v noci 29. novembra po nečakanej prehre ukrajinského boxera Vladimíra Klička (39) s britom Tysonom Furym (27).

,,Tyson bol hrozne rýchly. Neveril som, že to dokáže. Jednoducho som nenašiel tú správnu zbraň, ako ho poraziť,"  povedal po prehre Vadimír Kličko, ktorý ešte v tú noc žiadal o zorganizovanie odvetného zápasu.

A dočkal sa. Od včerajšieho večera je jasné, že odveta Fury – Kličko sa bude konať 7. mája tohto roku v domovskom stánku futbalového klubu Bayernu Mníchov.

Úradujúcemu majstrovi sveta, 27-ročnému Britovi Furymu, sa tak nesplnilo prianie zorganizovať zápas na domácej pôde na Old Traffode v Manchestri. V hre bol aj štadión Wembley v Londýne.

Kličko naopak má dôvod na spokojnosť. Duel sa uskutoční v Nemecku, ktoré je jeho druhým domovom.

Tyson Fury je aktuálne držiteľom majstrovských opaskov WBO, WBA, IBO a Ring Magazine. O opasok IBF prišiel necelé dva týždne po víťazstve nad Kličkom, pretože odmietol duel s vyzývateľom Vjačeslavom Glazkovom. Kuriózne práve preto, že prijal ponuku na odvetu s Kličkom.