Main Content

Školiak opäť na odchode zo Skalice

piatok, 22. január 2016 12:47 | Autor: TASR

René Školiak
René Školiak | zdroj: © TASR

Skalica 22. januára (TASR) - René Školiak je na odchode z tímu hokejového tipsportligistu HK 36 Skalica. Ako informoval oficiálny web Záhorákov, skúsený útočník a jeden z kľúčových hráčov tímu požiadal vedenie klubu o výmenu do iného mužstva.

Školiak vymenil Skalicu za iný klub aj vlani tesne pred štartom play off. Vtedy po ňom siahla Nitra a tímu spod Zobora dopomohol k zisku bronzových medailí. Po hektickom lete sa však opäť vrátil do Skalice. V jej drese odohral 41 duelov, strelil šesť gólov a na konto si pripísal jedenásť asistencií. V "tabuľke pravdy" však patrí s 18-timi mínuskami k najhorším hráčom v súťaži.

Skaličania sú v prebiehajúcom ročníku v tabuľke suverénne poslední, z desiatej priečky strácajú na deviaty Martin až 21 bodov. Je takmer isté, že v závere sezóny ich čakajú záchranárske práce, navyše bez Školiaka. "René adresoval vedeniu klubu žiadosť o výmenu do iného tímu a my sme sa vzhľadom na to, že ide o hráča, ktorý pre našu organizáciu urobil veľa práce, rozhodli jeho stanovisko akceptovať a vyjsť mu v ústrety. V súčasnej chvíli preto intenzívne pracujeme na splnení jeho žiadosti a veríme, že v najbližších dňoch by sme proces transferu mohli dokončiť," povedal na oficiálnom webe generálny manažér HK 36 Tibor Martinčič.