Main Content

Keď sa Páník zobudil, vedel, že je zle. ,,Bolo to hrozné,'' priznáva

sobota, 23. január 2016 09:54 | Autor: Martin Gregor

Keď sa Páník zobudil, vedel, že je zle. ,,Bolo to hrozné,'' priznáva
Keď sa Páník zobudil, vedel, že je zle. ,,Bolo to hrozné,'' priznáva | zdroj: © TASR

Richard Pánik sa po treste za zaspanie na ranné rozkorčuľovanie pred zápasom s Tampu Bay vrátil dnes v noci do zostavy Chicaga. Ani jeho 12-odohraných minút proti Floride však nepomohlo Blackhawks k bodovému zisku. Jastrabi prehrali jednoznačne 4:0.

Slovenský útočník sa po odstupe dvoch dní rozhodol vyjadriť k nepríjemnému prešľapu, ktorým na seba upozornil širokú hokejovú verejnosť. Priťažujúcou okolnosťou nepochybne bolo, že martinský rodák zaspal na tréning Chicaga ako nováčik v tíme. Predtým stihol odohrať za Blackhawks len 5 stretnutí.

,,Zobudil som sa a vedel som, že to nestíham,'' povedal Pánik pre Chicago Tribune a pokračoval: ,,Bolo to hrozné, špeciálne preto, že som v tíme nový.“

Tímový autobus mu už ušiel, preto si objednal taxík. ,,Musel som počkať na taxík, no na cestách bola zápacha. Všetko bolo v tom momente proti mne,“ vysvetľoval.

Tréner Chicaga Joel Quenneville ho za zmeškanie tréningu podľa očakávania potrestal vyradením zo zostavy na zápas s Tampou Bay. ,,Toto som zažil prvý krát. Toto je vec, ktorá sa nesmie stávať. Musíme sa s tým nejako vysporiadať,“ povedal prísne o Pánikovej chybe kormidelník Blackhawks.

Slovák priznal, že vyradenie zo zostavy pred duelom s Tampou očakával. ,,Bol to trest, ktorý som si zaslúžil. Teraz je tu nový deň a musím ísť ďalej.“