Main Content

Prestupové šachy ľavých obrancov slovenskej reprezentácie

nedeľa, 24. január 2016 14:32 | Autor: Filip Chudý

Prestupové šachy ľavých obrancov slovenskej reprezentácie
Prestupové šachy ľavých obrancov slovenskej reprezentácie | zdroj: © TASR

Ak by sme sa zamerali iba na hráčov našej futbalovej reprezentácie, potom najpočetnejšie prestupové šumy sa týkajú ľavých obrancov, keďže prestúpiť môžu rovno všetci traja, ktorých Ján Kozák povoláva, pričom prvý z nich dnes už aj prestúpil.

Tento týždeň vyšla na povrch správa, že s Michalom Breznaníkom už Sparta Praha nepočíta. No pri jej zverejnení sme okamžite dodali, že Breznaník si vybudoval v Česku také meno, že s nájdením nového angažmánu mať problém zrejme nebude. A tieto slová sa potvrdzujú, keďže isport.cz vyšiel s informáciou, že o Breznaníka má veľký záujem Dukla Praha. To funkcionári tohto klubu potvrdili, ale zároveň dodali, že si nemôžu dovoliť mu platiť toľko, čo Sparta. Odhadom to má byť okolo 150 000 až 200 000 českých korún mesačne.

Práve slabá zápasová vyťaženosť Breznaníka dostala na jeho úkor do užšieho reprezentačného kádra Lukáša Tesáka. Ten na jar vypadol s Arsenalom Tula do druhej ruskej ligy, ale tú už viac hrať Tesák nebude. V Tule totiž rozviazal po vzájomnej dohode zmluvu. Náš futbalista sa totiž chcel posunúť vyššie, navyše bol jedným z najlepšie platených hráčov Tuly. Ruské média už dlhšie spomínali, že má namierené do Kazachstanu, kde ho chcelo viacero mužstiev. No a bitku o neho vyhral Kajrat Almaty. Bývalý zamestnávateľ trénera Vladimíra Weissa o tom dnes informoval na svojich komunikačných kanáloch.

Do problémov sa dostal najnovšie aj Dušan Švento, ktorý v prvom jarnom kole proti Stuttgartu nebol ani len na súpiske Kolína, pričom žiadne zdravotné problémy capkovia nehlásili. Je to o to prekvapujúcejšie, že na konci jesennej časti Švento nastupoval v základe a darilo sa mu. Iba sa tak zvýšili špekulácie, že náš reprezentant opustí Kolín už teraz v zime. Jeho súčasná zmluva platí len do leta. Už dlhšie ho chce eminentne získať Slavia Praha, ktorá sa tým ani netají. Švento sa síce spomínal aj v súvislosti s prestupom do Slovana, ale to asi nebude najhorúcejšia stopa.