Main Content

,,Veľmi mi pomohol,'' priznal Jurčo po krásnom góle Anaheimu

nedeľa, 24. január 2016 12:50 | Autor: Martin Gregor

,,Veľmi mi pomohol,'' priznal Jurčo po krásnom góle Anaheimu
,,Veľmi mi pomohol,'' priznal Jurčo po krásnom góle Anaheimu | zdroj: © TASR

Keď ho tréner Jeff Blashill v novembri poslal do Grand Rapids, zrejme ani oni netušil, že Jurčo bude na farme taký produktívny. 9 bodov v 5 zápasoch bolo jasným signálom, že slovenský talent patrí do NHL. Po návrate do prvého tímu však opäť bodovo mlčal. V 20 zápasoch nazbieral len 2 body, v posledných 11 nebodoval. Dnes v noci sa však dočkal.

Detroit Red Wings v noci prehral na domácom ľade s Anaheimom (3:4). Napriek tomu bude Tomáš Jurčo spomínať na stretnutie v dobrom. Konečne sa mu podarilo streliť gól. Čakal na to 18 stretnutí. Na útočníka veľmi dlhá doba.

,,Naozaj mi to veľmi pomohlo. Cítím sa teraz omnoho lepšie,“ povedal Jurčo úprimne o prelomení streleckej smoly. ,,Naznačil som strelu a išiel som do bekendu. Moc si na to nespomínam, bolo to veľmi rýchle. Musím si ten gól pozrieť na zázname,“ snažil sa opísať krásny zásah, ktorým prekonal Johna Gibsona v bráne Anaheimu.

,,Musím pokračovať v tom ako hrám práve teraz. Musím poctivo korčuľovať, tvrdo drieť a ono to príde. Som blízko toho, ako si predstavujem moju hru,“ zamyslel sa Jurčo nad svojimi výkonmi.

Slovenského krídelníka pochválil po zápase aj Jeff Blashill. ,,Hral dobre aj v minulom zápase. Myslím si, že dnes odviedol naozaj vynikajúcu prácu. Pre mňa bol jedným z najsvetlejších zjavov v našej zostave,“ hodnotil výkon jeho tréner a dodal: ,,Dobré napáda súperov a zdá sa, že naberá sebavedomie aj pri hre s pukom. Dokáže tvoriť hru, má dobrú strelu a veľa ofenzívnych zručností. Zdá sa, že v v tejto oblasti si už viac verí.“

Jurčovi by nepochybne pomohlo viac priestoru na ľade. Blashill ho však necháva vytrápiť sa vo štvrtej formácii. Aj v zápase s Anaheimom odohral len 9 minút. Veľmi málo na hráča sa takými ofenzívnymi schopnosťami. Na farme v Grand Rapids žiaril v presilových hrách.