Main Content

Willian poprel vzburu hráčov Chelsea proti Mourinhovi

pondelok, 25. január 2016 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Willian poprel vzburu hráčov Chelsea proti Mourinhovi
Willian poprel vzburu hráčov Chelsea proti Mourinhovi | zdroj: © TASR

José Mourinho nie je trénerom Chelsea od decembra, kedy bol pred ligovým zápasom so Sunderlandom prepustený. Povrávalo sa, že za jeho odchod mohli hráči. Čo je na tom pravdy?

Brazílčan Willian, ktorý je suverénne najlepším hráčom úradujúceho anglického majstra v prebiehajúcom ročníku, koncom týždňa absolvoval niekoľko interview s brazílskymi médiami, ktoré sa ho pýtali predovšetkým na aktuálnu situáciu v Chelsea. Modrým sa v prebiehajúcom ročníku nedarí, na TOP 4 Premier League strácajú po 23 kolách 14 bodov, musel odísť tréner Mourinho a v osemfinále Ligy majstrov dostali náročného súpera v podobe francúzskeho majstra Parížu Saint- Germain.

Jeden z mála hráčov, ktorý aj v závere Mourinhovho účinkovania na Stamford Bridge podával kvalitné výkony sa vyjadril k tomu, či za odchodom portugalského kouča bola revolta, alebo ak chcete vzbura hráčov anglického šampióna, ktorí sa jednoducho rozhodli, že legendu The Blues vyštvú preč. Portál 101greatgoals.com cituje slová niekdajšieho záložníka Anži Machačkala či Šachťaru Donetsk: „Žiaden z hráčov sa nesnažil o to, aby Mourinha vyhodili. Nanešťastie, sezónu sme začali veľmi zle a veci sa vyvinuli tak, že sme museli zmeniť trénera.“

To, čo skutočne bolo za odchodom Josého Mourinha už pravdepodobne nikdy nezistíme. Faktom ostáva, že od jeho konca na lavičke Chelsea The Blues neprehrali ani raz, držia si neporaziteľnosť už v ôsmich dueloch v rade, pričom včera sa im podarilo dobyť Emirates Stadium, kde zdolali Arsenal tesne 1:0. Na jediný gól duelu Diegovi Costovi prihrával práve Willian.