Main Content

Svetový rekord v počte nájazdov. V Nemecku sa rozhodlo až v 27. sérii!

streda, 27. január 2016 12:42 | Autor: Dávid Lech

Svetový rekord v počte nájazdov. V Nemecku sa rozhodlo až v 27. sérii!
Svetový rekord v počte nájazdov. V Nemecku sa rozhodlo až v 27. sérii! | zdroj: iihf

V najvyššej nemeckej ženskej hokejovej lige sa postarali o svetový rekord v počte nájazdov. Duel medzi Memmingen Indians a EC Bergkamen našiel rozuzlenie až v 27. sérii shootoutov.

Bavori majú zrejme na rekordy v samostatných nájazdoch patent. Doterajšie maximum totiž taktiež držali Nemci. 21. novembra 2010 hráči bavorského Straubingu Tigers zdolali EHC Mníchov 5:4 po 21 sériách nájazdov. 23. januára 2016 ale hokejistky v 1. Bundeslige sa postarali o zlomenie tohto rekordu.

Päť minút pred koncom stretnutia pritom líder tabuľky z Memmingenu prehrával o dva góly. Zásluhou nemeckej reprezentantky Nicoly Eisenschmidovej ale znížil na 2:3 a aby toho nebolo málo, 50 sekúnd pred koncom poslala duel do predĺženia Kanaďanka Kaitlyn Keonová.

V predĺžení gól nepadol a v shootoutoch sa brankárky Franziska Alblová na domácej strane a hosťujúca Jule Flotgenová doslova prekonávali. Pred začiatkom 27. série obe brankárky inkasovali zhodne po tri góly až prišlo rozuzlenie z hokejky domácej hráčky Julie Seitzovej. Alblová vychytala pokus Rebeccy Graeveovej a „indiánky“ tak mohli oslavovať cenné víťazstvo.

Zúfalo sme chceli vyhrať. Keď som sa dostala na ľad, myslela som len na to, že to musím urobiť tak, aby som ukončila zápas. Nechala som svoj pôvodný plán zakončenia a rozhodla som spontánne,“ cituje iihf.com slová autorky víťazného gólu Julie Seitzovej pre Eishockey News.

Počas nájazdov hráčky na rekord nemysleli. „Ale po víťazstve to bol skvelý pocit stať sa rekordérkou. Je to tiež skvelé pre ženský hokej,“ dodala hrdinka sobotňajšieho stretnutia, v ktorom diváci boli svedkami vyše polhodinovej bitky o body v samostatných nájazdoch.

O deň na to sa súperky oboch celkov opäť stretli a líderky tabuľky z Memmingenu nenechali nič na náhodu. Zvíťazili 6:2 a udržali si dvojbodový náskok v tabuľke pred druhým ESC Planegg, ktorého hráčky opanovali najvyššiu ženskú hokejovú súťaž už päťkrát v rade.

42 samostatných nájazdov v súboji Straubing – Mníchov je tak stále platný rekord v mužskom hokeji. Na medzinárodnej scéne vytvorili rekord hráči Francúzska a Bieloruska. Na MSJ 2002 našiel duel rozuzlenie až v trinástej sérii. Rekord v NHL sa datuje k 16. decembru 2014, v ktorom Florida Panthers zdolala Washington Capitals 2:1 po samostatných nájazdoch, keď duel rozhodol v dvadsiatej sérii Nick Bjugstad.