Main Content

Gáborík vie, v ktorom klube by chcel dohrať kariéru

piatok, 29. január 2016 16:32 | Autor: Dávid Lech

Gáborík vie, v ktorom klube by chcel dohrať kariéru
Gáborík vie, v ktorom klube by chcel dohrať kariéru | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentačný útočník si v play-off 2014 získal priazeň fanúšikov v Kalifornii. 14 presnými zásahmi sa podpísal pod zisk Stanley Cupu a vedenie klubu s ním podpísalo dlhodobý kontrakt.

Gáborík si Mesto anjelov obľúbil: „LA je hokejovo aj životným štýlom príjemné mesto, veľmi sa mi tu páči. Každé mesto, kde som hral, malo niečo špecifické do seba,“ cituje slová trenčianskeho odchovanca stránka nhl.cz.

Marián Gáborík je ale v aktuálnom ročníku s 18 bodmi v 49 dueloch až ôsmym najproduktívnejším mužom svojho tímu. To, že nepodáva úplne optimálne výkony si uvedomuje aj on sám. „Produktivita by mohla byť lepšia, ale dôležité je, že sa vyhráva. Snažím sa pomáhať aj v iných situáciách. Musím sa viac tlačiť do bránky a do pozícií, z ktorých sa strieľajú góly,“ zamýšľa sa 33-ročný útočník.

Hráčom Kings sa v aktuálnej sezóne darí a po prestávke po Zápase hviezd naskočia do diania ako štvrtý najlepší celok Západnej konferencie. „Hráme veľmi tvrdo, každý má určitú prácu a máme aj dostatok sebavedomia. Vždy veríme, že sa zápas dá otočiť,“ neskrýva radosť z formy svojho celku.

V Los Angeles Kings by mal podľa platného kontraktu zotrvať do roku 2021. „Je to ešte dlhá doba, ale dúfam v to,“ nechal sa počuť najvyššie draftovaný Slovák v histórii (3. miesto, draft 2000) na otázku, či by chcel v Los Angeles ukončiť kariéru.

Marián Gáborík by taktiež nemal chýbať vo výbere európskeho tímu na Svetovom pohári: „Bude zaujímavé ako tam budeme z rôznych krajín. Mohli by sme poskladať dobrý tím,“ teší sa na septembrový medzinárodný turnaj obávaný kanonier, ktorý konto súperových brankárov počas kariéry zaťažil už 383-krát.