Main Content

Kane útočí na Art Ross Trophy. ,,Body ma zaujímajú,'' priznáva

piatok, 29. január 2016 16:39 | Autor: Dávid Lech

Kane útočí na Art Ross Trophy. ,,Body ma zaujímajú,'' priznáva
Kane útočí na Art Ross Trophy. ,,Body ma zaujímajú,'' priznáva | zdroj: © TASR

Patrick Kane je jednoznačne najlepším hokejistom aktuálnej sezóny a ozývajú sa hlasy, že už dlhšiu dobu najlepším hokejistom na svete. Ako prvý Američan v histórii NHL môže vyhrať kanadské bodovanie.

V ročníku 2015/2016 Patrick Kane atakuje fantastické štatistické čísla. Sám priznáva, že produktivitu sleduje a body sa snaží zbierať po hrstiach.

Patrick Kane už vlani útočil na zisk Art Ross Trophy. Do zranenia si v 61 dueloch na konto pripísal 64 kanadských bodov. Zbieral tak vyše bod na zápas a nik nepochybuje o tom, že ak by mu vydržalo zdravie, práve on by v aktuálnej sezóne obhajoval trofej pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti.

Hneď úvod sezóny naznačil, že hokejoví analytici sa v 27-ročnom hokejistovi nemýlili. V prvých troch dueloch pozbieral šesť kanadských bodov a naznačil, že plánuje pokračovať vo výnimočných výkonoch z minulého ročníka.

Po 53 zápasoch ich už má 73 (30+43) a ako prvý pokoril 30-gólovú hranicu. „Kaner“ v NHL doslova dominuje a fanúšikovia nedokážu z jeho hry spustiť oči. Ak by si udržal súčasnú formu, po 82 dueloch by mal famóznych 112 kanadských bodov a 46 presných zásahov.

Samotný hráč sa pritom netají tým, že ho kanadské body skutočne zaujímajú. „Je to jedna z ciest ako som ako hokejista hodnotený. Som súdený podľa toho, koľko šancí vytvorím, koľko bodov pozbieram. A tak to mám aj ja. Pozerajú na mňa ako na ofenzívneho hráča, od ktorého sa čaká produktivita,“ cituje slová amerického hráča nhl.cz.

Trojnásobný víťaz Stanley Cupu so Chicagom ale zároveň upozorňuje na potenciálne nebezpečenstvo za tým skryté. „Ak sa budete starať len o góly a asistencie, ľahko nedosiahnete vôbec nič.

Pat Kane si absolútne podmanil NHL a „namäkko“ sú z jeho hry aj hokejové legendy. Len nedávno sa na oficiálnej stránke nhl.com nad hrou hráča „jastrabov“ rozplýval tretí najlepší strelec histórie NHL Brett Hull.

Jednotka draftu 2007 by sa mohla taktiež postarať o prepis historických štatistík. V minulosti sa žiadnemu americkému hokejistovi nepodarilo opanovať kanadské bodovanie. „Bolo tu obrovské množstvo skvelých Američanov, ani sa mi nechce veriť, že to žiadny z nich nedokázal. Najdôležitejšia vec pre mňa bude zostať zdravý a odohrať všetkých 82 zápasov. To je jeden z mojich cieľov pre tento rok,“ narážal na vlaňajšiu zlomeninu kľúčnej kosti, ktorá ho výrazne zastavila v rozlete.

Rodák z Buffala  to má všetko vo svojich rukách. Hráča podobných kvalít by ste v súčasnosti i v histórii hľadali len márne. Kane v sebe skrýva neuveriteľný ofenzívny arzenál prepojený so zodpovednou hrou vo vlastnom pásme a nenapodobniteľnou palicovou technikou, ktorou dlhé roky ohuruje hokejový svet.