Main Content

Chelsea získala vychádzajúci americký talent

sobota, 30. január 2016 10:35 | Autor: Jakub Vaverka

Futbal USA
Futbal USA | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea sa stále nevzdala nádeje na umiestnenie v TOP 4 Premier League, ako aj na prerazenie v FA Cupe či Lige majstrov. Klub sa začal v závere januára posilňovať, prišiel známy Pato a ďalší zaujímavý transfer by sa mal čoskoro potvrdiť.

Včera bolo oficiálne potvrdené polročné hosťovanie brazílskeho útočníka Alexandreho Pata, ktorý do Chelsea prichádza z Corinthiansu. Ak klub zo Stamford Bridge bude so zakončovateľom spokojný, má následnú opciu na trvalý prestup.

Na tlačovej konferencii pred zápasom FA Cupu medzi MK Dons a anglickým majstrom však kouč The Blues Guus Hiddink potvrdil príchod 20- ročného Matta Miazgu, ktorý ešte oficiálne spečatený nebol, no zdá sa, že mu v ceste už nič nebráni.  „Miazga je sľubný hráč. Nič nebudeme urýchľovať, no bude jedným z členov kádra A tímu v budúcnosti. Je to mladý hráč, ktorý sa dostáva do národného tímu, uvidíme, čo dokáže v tréningovom procese. Som rád, že je tu," citoval portál Goal.com slová dočasného manažéra Chelsea.

Matt Miazga bol doteraz hráčom amerického New Yorku Red Bulls, za ktorý odohral vo svojej kariére 42 zápasov, raz sa zapísal do streleckej listiny a na dva presné zásahy prihral svojim spoluhráčom. Ide o 190 centimetrov vysokého stopéra, ktorý štýlom hry pripomína anglický talent Johna Stonesa z Evertonu. Stonesa sa Chelsea pokúšala získať hlavne v letnom prestupovom období, no liverpoolsky celok za jeho služby požadoval 40 miliónov libier. Naopak, Miazga vraj The Blues posilní za približne 2 milióny libier, pričom perspektívu má na podobnej úrovni ako Stones.