Main Content

Neymar vie pod kým a kde chce hrať v budúcnosti. Mnohých to prekvapí

sobota, 30. január 2016 17:16 | Autor: Dávid Lech

Neymar vie pod kým a kde chce hrať v budúcnosti. Mnohých to prekvapí
Neymar vie pod kým a kde chce hrať v budúcnosti. Mnohých to prekvapí | zdroj: © TASR

Brazílčan Neymar sa nechal počuť, že veľmi obdivuje Pepa Guardiolu a rád by si raz zahral pod jeho vedením. Okrem iného sa pre Skysports rozhovoril o smelých plánoch do budúcnosti, ktoré mnohých jeho fanúšikov doslova zaskočili.

Loptový kúzelník z Barcelony Neymar a a jedna z najrešpektovanejších futbalových trénerských osobností Pep Guardiola sa nikdy nestretli v jednom tíme. 23-ročný futbalista má ale obrovský sen hrať raz pod španielskym trénerom. „Guardiola je chlap, ktorého skutočne obdivujem a rád by som s ním pracoval,“ cituje slová jedného z najlepších futbalistov sveta web skysports.com.

45-ročný kouč v lete opustí kormidlo Bayernu Mníchov a čoraz viac sa hovorí o jeho odchode do Anglicka. Meno populárneho trénera je skloňované predovšetkým v súvislosti s manchesterskými United a City, či londýnskou Chelsea. Odchod hviezdneho útočníka z Katalánska do Anglicka je ale nepravdepodobný. „Je ťažké povedať či chcem hrať v iných krajinách. Nikto však nevie, čo bude zajtra, no som veľmi šťastný, kde som práve teraz, v Barcelone,“ upokojil fanúšikov španielskeho veľkoklubu.

Vzápätí ale ďalším vyhlásením šokoval futbalovú verejnosť. „Chcel by som sa niekedy vrátiť do Brazílie a taktiež by som chcel hrať v USA. Tieto dve krajiny sú tie, kde chcem neskôr pokračovať vo svojej kariére,“ reprodukuje slová populárneho Brazílčana skysports.

Neymar tak má zjavne obrovský sen - v budúcnosti odísť späť do Ameriky. Nič to však nemení na fakte, že jeho súčasným zamestnávateľom je aktuálny líder La Ligy z Barcelony, kde by mal Neymar ostať podľa súčasnej zmluvy minimálne do leta 2018. Plány celým menom Neymara da Silvu Santosa Júniora sú ale veľmi zaujímavé a odvážne.