Main Content

FC Barcelona chce skvalitniť tím, príde Juan Mata?

nedeľa, 31. január 2016 11:15 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona chce skvalitniť tím, príde Juan Mata?
FC Barcelona chce skvalitniť tím, príde Juan Mata? | zdroj: © TASR

Barcelona, úradujúci víťaz Ligy majstrov, ktorý bez väčších problémov vedie španielsku ligu disponuje možno najkvalitnejším tímom na svete. Katalánci však nemajú dosť a svoj našliapaný stroj by ešte chceli vylepšiť.

Vedeniu giganta z metropoly Katalánska mal podľa informácií zo špecializovanej stránky Fichajes.net padnúť do oka španielsky reprezentant Juan Mata. Rodák z mesta Burgos, ktorý meria iba 170 centimetrov má s Manchestrom United podpísaný kontrakt do konca júna 2018. Novinári z Fichajes.net tvrdia, že Mata by mohol skvalitniť už tak famóznu zálohu Blaugranas, ktorej šéfujú kapitán Andrés Iniesta, skúsená opora Sergio Busquets, chorvátsky reprezentant Ivan Rakitič, novic Arda Turan či stále zlepšujúci sa Sergi Roberto. Navyše, v strede podľa môže alternovať aj univerzál z Argentíny Javier Mascherano.

Ak by bol Matov príchod do Barcelony reálny, Juan by sa musel vyrovnať s obrovskou konkurenciou a výrazne nižším stráveným časom na ihrisku ako je tomu na Old Trafford. Bývalý záložník londýnskej Chelsea prišiel do červenej časti Manchestru v januári 2014 za 44,73 milióna eur. Nemecký portál transfermarkt uvádza v Matovom prípade aktuálnu trhovú čiastku na úrovni 34 miliónov.

Manchestru United sa v prebiehajúcom ročníku nedarí, vypadol z Ligy majstrov a je otázne, či si Red Devils vôbec v najbližšej sezóne prestížnu súťaž zahrajú. Ak nie, mohla by to byť motivácia navyše pre niekoľkých hráčov, aby pouvažovali o zmene dresu. Mata je jedným z mála hráčov Diablov, ktorí predvádzajú v sezóne 2015/2016 v červenom drese MU uspokojivé výkony. Niekdajšia opora Valencie nastúpila v prebiehajúcom ročníku na 33 zápasov, v ktorých skóroval šesťkrát a spoluhráčom prihral na sedem presných zásahov. Prípadný prestup Juana Matu do FC Barcelona z veľkého percenta závisí aj od letných posunov v kádri Kataláncov.