Main Content

Ďalší Weissov šokujúci prestup, namiesto Ligy majstrov a Serie A opäť Katar

pondelok, 1. február 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

Ďalší Weissov šokujúci prestup, namiesto Ligy majstrov a Serie A opäť Katar
Ďalší Weissov šokujúci prestup, namiesto Ligy majstrov a Serie A opäť Katar | zdroj: © TASR

Vladimír Weiss včera zmenil zamestnávateľa, ale zároveň nezmenil svetadiel, krajinu a dokonca ani mesto. Hoci ho zahraničné médiá spájali so zaujímavými európskymi klubmi, on si vybral ďalšie katarské dobrodružstvo.

Pred dvomi rokmi šokoval Vladimír Weiss svojím prestupom z Olympiakosu Pireus do katarskej Lekhwiye a včera šokoval opäť. Slovenského reprezentačného krídelníka spájali minulý týždeň zahraničné médiá so Zenitom Petrohrad a o niekoľko hodín neskôr aj so Sampdoriou Janov. Že sa niečo deje, to potvrdil aj štvrtkový ligový zápas jeho už bývalého zamestnávateľa, keďže na zápasovej súpiske Lekhwiye sa nenachádzal, pritom tá mala na lavičke iba štyroch náhradníkov.

Práve včera Zenit Petrohrad oznámil, že angažoval z Dinama Moskva útočníka Alexandra Kokorina a ľavonohého krídelného univerzála Jurija Žirkova, no Weiss sa minimálne nateraz spoluhráčom týchto ruských reprezentantov nestane. Včera večer bol totiž oficiálne potvrdený jeho prestup z Lekhwiye do Al Gharafy. Informovalo o tom na twitteri oficiálne konto katarskej ligy, Weissov nový zamestnávateľ a aj samotný hráč.

Prestupová čiastka síce zatiaľ zverejnená nebola, ale dĺžka zmluvy áno, náš reprezentant sa novému klubu upísal na štyri a pol roka. Weiss nezabudol poďakovať za pomoc svojmu agentovi Minovi Raiolovi a tiež rodine. S tou sa sťahovať nemusí, keďže Lekhwiya a aj Al Gharafa sídlia v hlavnom meste Kataru Dauhe.