Main Content

Ďalší talentovaný Slovák prestúpil do Talianska

utorok, 2. február 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

Ďalší talentovaný Slovák prestúpil do Talianska
Ďalší talentovaný Slovák prestúpil do Talianska | zdroj: granatkin.com

Apeninský polostrov sa stáva pre slovenských futbalistov zemou zasľúbenou. V Serii A pôsobí najviac Slovákov spomedzi elitných líg a rastie aj počet našich mládežníckych reprezentantov v tamojších akadémiách.

Na konci zimného transferového obdobia v Taliansku sa upiekol ďalší prestup slovenského futbalistu do krajiny štvornásobných majstrov sveta. Slovenský reprezentant do 18 rokov Šimon Štefanec odchádza zo Slovana Bratislava do Hellasu Verona na hosťovanie s opciou na prestup, čo nám potvrdil samotný hráč.

Pre Štefanca ide o druhú zmenu dresu v krátkom čase. Tento Žilinčan totiž len v lete opustil miestny MŠK a prestúpil do Slovana. V ňom nastupoval v kategórii U19, pričom je paradoxné, že jeho nateraz posledným zápasom v belasom drese bol súboj proti rodnej Žiline. V poslednom jesennom kole dorasteneckej ligy dokonca strelil svoj jediný gól v belasom.

Šikovný stredopoliar sa v meste Rómea a Júlie stretne aj s reprezentačným spoluhráčom Ľubomírom Tuptom, ktorý koncom minulého roka už aj debutoval v prvom mužstve účastníka Serie A, keď v Talianskom pohári odohral za Hellas celý zápas. Štefanec bude na začiatku pôsobiť v Primavere, čo je obdoba našej kategórie U19.

„Som veľmi rád za túto novú výzvu v takom veľkom klube ako je Hellas. Ďakujem mojim doterajším klubom MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava za všetko, čo mi dali. A teraz ostáva už len na mne, ako si vybudujem svoju budúcnosť,“ to boli prvé Štefancove slová po prestupe pre šport7.sk.