Main Content

Pep Guardiola chce v lete oslabiť Manchester United

utorok, 2. február 2016 11:40 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola chce v lete oslabiť Manchester United
Pep Guardiola chce v lete oslabiť Manchester United | zdroj: © TASR

Včera bolo oficiálne potvrdené, že novým trénerom Manchestru City sa v lete stane španielsky kouč Pep Guardiola. Uznávaný tréner má podľa britskej tlače už teraz plán, ako oslabiť mestského rivala Citizens čo najskôr.

Portál 90min.com sa odvoláva na informácie z bulvárneho denníka Daily Star, ktorý tvrdí, že prvým letným nákupom Pepa Guardiolu na Etihad Stadium by mal byť Ander Herrera. Bývalý záložník baskického Athleticu Bilbao hrajúci za Manchester United. Pre Guardiolu by išlo o posilu do stredu poľa, jeho krajana, ktorého svojho času lanáril aj do Barcelony, pričom mestský rival Citizens by bol oslabený. Išlo by teda aj o deklaráciu nového rozloženia síl v Manchestri.

Zdroj, na ktorý sa odvoláva Daily Star mal novinárom povedať: „Ander si myslí, že mu pod vedením Louisa Van Gaala v Manchestri United  hrozí nedostatok progresu. Cíti, že stráca svoju identitu ako hráč a nevie, aká je jeho úloha v tíme. Bojí sa, aby v kariére nestagnoval, musí sa porozprávať s manažérom.“

Faktom je, že 26- ročný bývalý mládežnícky reprezentant La Furia Roja nastúpil v prebiehajúcom ročníku v drese Manchestru United iba na 23 zápasov, v ktorých prihral na tri góly a rovnako tri góly vsietil sám. Nie sú to ideálne čísla, v rodákovi z Bilbaa drieme rozhodne väčší potenciál. Guardiola je podľa britskej tlače tým mužom, ktorý by ho mohol v Herrerovi pribudiť.