Main Content

Weiss vysvetlil, prečo prestúpil. Teší sa na reprezentáciu

utorok, 2. február 2016 14:47 | Autor: Martin Gregor

Weiss vysvetlil, prečo prestúpil. Teší sa na reprezentáciu
Weiss vysvetlil, prečo prestúpil. Teší sa na reprezentáciu | zdroj: © TASR

Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss, ktorý bol v kvalifikácii pri súčte gólov a asistencii našim najproduktívnejším hráčom, vysvetlil dôvod jeho prestupu v rámci katarskej ligy z klubu Lekhwiya do Al Gharafy.

26-ročný rodák z Bratislavy, ktorý bol počas prestupového obdobia spájaný aj s návratom na európske trávniky, kde sa oňho zaujímali Zenit Petrohrad či FC Janov, odôvodnil svoj prestup prostredníctvom statusu na svojej oficiálnej facebook stránke.

"Po príchode nového trénera Djamela Belmadiho sa v mojom bývalom klube určité veci zmenili, on si vyhliadol svojich hráčov a chcel aj nového útočníka. Bolo jasné, že jeden zo štyroch legionárov bude musieť odísť. Viaceré kluby v Katare kontaktovali Lekhwiyu s dopytmi a ponukami, no tá sa do posledného dňa prestupového termínu pre nikoho nerozhodla. Napokon prišiel s ponukou klub Al-Gharafa na hosťovanie útočníka Dioka a môj prestup. Po rozhovore s prezidentom klubu som sa rozhodol ponuku kontraktu na 4,5 roka prijať. Al-Gharafa je klub so slávnou minulosťou a ja chcem prispieť k tomu, aby som preň opäť pomohol vybojovať titul. Viac sa k danej záležitosti nebudem vyjadrovať, chcem sa plne sústrediť na futbal v mojom novom klube a teším sa už aj na marcový reprezentačný zraz.” 

"Po príchode nového trénera Djamela Belmadiho sa v mojom bývalom klube určité veci zmenili, on si vyhliadol svojich hráč...

Zveřejnil(a) Vladimir Weiss ml. dne 1. únor 2016

Weiss strávil v Lekhwiyii nekompletné tri sezóny, počas ktorých strelil v domácej súťaži a v ázijskej Lige majstrov dokopy 23 gólov.