Main Content

Smutný príbeh Radamela Falcaa pokračuje. Vykúpi ho Čína?

streda, 3. február 2016 12:50 | Autor: Jakub Vaverka

Smutný príbeh Radamela Falcaa pokračuje. Vykúpi ho Čína?
Smutný príbeh Radamela Falcaa pokračuje. Vykúpi ho Čína? | zdroj: © TASR

Niekdajší obávaný gólový predátor Radamel Falcao je v problémoch. Zranenia a nedostatok herných príležitostí z neho urobili futbalového odpadlíka, ktorého nikto nechce. Aká bude jeho ďalšia budúcnosť je nejasné.

Radamel Falcao má 29 rokov a teoreticky by mal byť na vrchole svojej kariéry. Nedeje sa tak. Kolumbijský El Tigre odohral v prebiehajúcom ročníku za londýnsku Chelsea 11 zápasov a vsietil iba jeden gól, na konci januárového prestupového obdobia cestoval do Španielska, kde sa mal dohodnúť na ďalšom hosťovaní. Niekdajší zakončovateľ Porta či Atlética Madrid bol podľa Fichajes.net veľmi blízko k dohode so svojím bývalým tímom z hlavného mesta Španielska, či dokonca s trápiacou sa Valenciou, ale ortieľ bol neúprosný.

Bývalého gólového zabijaka jednoducho nikto nechcel. Muž, ktorý v 90 zápasoch za Rojiblancos nasúkal neuveriteľných 70 gólov, a v drese Porta sa trafil do čierneho 72- krát v 87 prípadoch, zradilo telo. Opakované zranenia lemujú jeho posledné dve sezóny, kedy sa snažil reštartovať svoju kariéru v Manchestri United a Chelsea. Neúspešne. Stále kmeňový hráč francúzskeho AS Monako sa pravdepodobne nevráti ani do kádra Kniežat, podľa hlasov z Ligue 1 je dôvod prostý, jednoducho by si tam nezahral.

Zabijak, ktorý vystrieľal Atléticu Madrid Európsku ligu, či zostrelil Chelsea v súboji o Európsky superpohár troma gólmi, padá hlbšie do priepasti a momentálne je otázne, či sa jeho kariérny pád dá vôbec zastaviť. V španielskych médiách sa objavili správy, že El Tigre by mohol prestúpiť do Číny, kde sa o jeho služby zaujíma hneď niekoľko tímov a ročne by mohol zarábať astronomických 20 miliónov eur. Čína nie je pre futbalistu v najlepších rokoch najlepšou futbalovou destináciou, avšak je otázne, či má Radamel Falcao vôbec na výber. Momentálne rozhodne nie.