Main Content

Quenneville už Pánikovi odpustil. V Chicagu ho opäť chvália

streda, 3. február 2016 13:40 | Autor: Martin Gregor

Quenneville už Pánikovi odpustil. V Chicagu ho opäť chvália
Quenneville už Pánikovi odpustil. V Chicagu ho opäť chvália | zdroj: © TASR

Ako na hojdačke. Pánik začal v Chicagu výborne, potom však zaspal na tréning, čo tréner Blackhawks Joel Quenneville podľa vlastných slov predtým nikdy nezažil. Zdá sa, že mu už je odpustené.

Táto sezóna je pre Richarda Pánika v NHL zlomová. Ak sa vybojuje trvalé miesto v zostave Chicaga Blackhawks má vyhrané a v Tampe či Toronte si budú búchať hlavu o stôl, akého hráča pustili. Ak nepresvedčí, potvrdia sa slová neprajníkov o tom, že bol v mladosti preceneným hráčom, ktorého svojho času prirovnávali k Stamkosovi.

Keď martinský rodák v januári prestúpil do Chicaga všetko mu začalo vychádzať. V prvých piatich zápasoch nazbieral ako hráč štvrtej formácie 3 body za 2 góly a jednu asistenciu. Ešte viac zavážilo, že jeden z gólov bol víťazný a asistencia tiež predchádzala rozhodujúcej situácii v zápase. Potom však prišiel skrat – Pánik zaspal na tréning.

,,Toto som zažil prvý krát. Toto je vec, ktorá sa nesmie stávať. Musíme sa s tým nejako vysporiadať,“ povedal vtedy o jeho chybe kormidelník Blackhawks Joel Quenneville.

,,Zobudil som sa a vedel som, že to nestíham. Bolo to hrozné, špeciálne preto, že som v tíme nový. Musel som počkať na taxík, no na cestách bola zápacha. Všetko bolo v tom momente proti mne,“ vysvetľoval slovenský útočník.

Pánik nasledujúci zápas pre trest nehral. Po ňom dostal druhú šancu, no vie, že niečo podobné sa už nesmie nikdy zopakovať. Pri tréneroch typu Quenneville bude ďalší prešľap osudný.

Slovenský reprezentant sa našťastie vrátil k svojej hre a dnes v noci opäť skóroval. Už v tretej minúte prekonal Pickarda v bráne Colorada.

,,Som z jeho výkonu šťastný. Dnes bol naozaj dobry. Urobil množstvo vynikajúcej práce,“ chválil ho po zápase Quenneville. ,,Že strelil gól je super,  ale mňa skôr tešílo jeho nasadenie, zápal pre hru a to ako riešil herné situácie.“
 
Pánik dostal v zápase s Coloradom aj slušnú porciu minút na ľade (13:35), čo naznačuje, že si získava trénerovú dôveru. Quenneville ho dokonca raz poslal aj na presilovú hru.

Video gólu Richarda Pánika si pozrite tu >>>

Výborný výkon čerstvo 25-ročného útočníka si všimili aj v štúdiu CSN Chicago. ,,Bol to jeho najlepší zápas ako hráč Blackhawks, odohral najviac minút – 13, bol rýchly a ukázal svoju schopnosť ísť,,dnu“, dobre forčekoval, tlačil sa pred bránu a pri góle dosiahol to čo chcel... ak bude takto pokračovať môže sa dostať do vyšších formácii,“ povedali o Richardovi v rubrike Jamal's High Flying Hawk. Poukázali tiež na to, že Pánik je s troma gólmi tretím najlepším strelcom Chicaga spomedzi hráčov, ktorí prišli do klubu v tejto sezóne. Prvý je Panarin (18), druhý Anisimov (3). Tento zoznam má 9 mien a figuruje v ňom s jedným presným zásahom aj Marko Daňo.