Main Content

Slovan súhlasil s predajom Soumaha, ale nebude to za milión eur

štvrtok, 4. február 2016 08:53 | Autor: Filip Chudý

Slovan súhlasil s predajom Soumaha, ale nebude to za milión eur
Slovan súhlasil s predajom Soumaha, ale nebude to za milión eur | zdroj: © TASR

Dni Seydoubu Soumaha v Slovane sú už zrejme definitívne zrátané. Belasí totiž údajne súhlasili s predajom tohto loptového virtuóza aj za menej ako milión eur, ktorý mali pôvodne požadovať.

Už niekoľko týždňov sa ťahá prestupová sága Seydoubu Soumaha do Partizanu Belehrad, pričom sa zdá, že je na konci. Srbské médiá totiž včera informovali, že Slovan súhlasil s podmienkami tohtosezónneho účastníka skupinovej fázy Európskej ligy a už má len čakať na to, čo povie kuvajtská Al Qadsia, kde je Soumah na ročnom hosťovaní. Hoci guinejský reprezentant sľúbil, že po tomto hosťovaní sa vráti do Slovana, zdá sa, že belasí ho radšej predajú už teraz, keďže v lete začne plynúť posledný rok jeho zmluvy.

Funkcionári Partizanu mali o Soumaha eminentný záujem, pričom pred niekoľkými dňami boli dvaja z nich osobne aj v Bratislave, kde rokovali priamo so zástupcami Slovana. Tí si mali pri prvom rokovaní podľa mondo.rs vypýtať za prestup Soumaha milión eur, no tento portál zároveň včera informoval, že nakoniec by mal Partizan Slovanu zaplatiť 400 až 450 tisíc eur. Portál blic.rs včera v podvečerných hodinách zverejnil, že rokovania skončili úspešne a Soumah podpíše s Partizanom zmluvu na tri a pol roka.

Ak sa tieto informácie srbských médií potvrdia, išlo by zo strany Slovana o logický krok. V aktuálnom kádri má totiž päť hráčov s pasom mimo Európskej únie, čo je presný počet, koľko ich môže hrať. V strede poľa belasých je teraz nayvše pretlak, keďže len v zime doňho prišli ďalší traja noví hráči. No a v neposlednom rade Soumah nesplnil vysoké očakávania, ktoré naňho boli kladené. Tohto dnes 24-ročného stredopoliara kúpili belasí pred tromi rokmi z Nitry za 150 000 eur.