Main Content

Ronaldinho mohol bojovať o anglický titul, vybral si inú cestu

štvrtok, 4. február 2016 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldinho mohol bojovať o anglický titul, vybral si inú cestu
Ronaldinho mohol bojovať o anglický titul, vybral si inú cestu | zdroj: © TASR

Krátko po skončení zimného prestupového obdobia sa začali objavovať informácie, že k najväčšiemu transferu zimy bol najbližšie anglický Leicester. Líšky mali na lane brazílsku legendu, ktorú však nakoniec nezískali.

35- ročný stredopoliar, ktorý je futbalovou ikonou, podľa správ zo španielskeho denníka Mundo Deportivo odmietol ponuku aktuálneho lídra anglickej Premier League Leicestru City. Do kádra The Foxes ho chcel získať predovšetkým taliansky kouč Claudio Ranieri. Leicester čaká náročný záver sezóny v Premier League a skúsenosti v podobe Ronaldinha by sa tímu z King´s Power Stadium rozhodne zišli. Navyše, R10 je stále veľmi silné marketingové lákadlo.

Bývalý hráč Parížu Saint- Germain, FC Barcelona či AC Miláno, ktorý naposledy pôsobil vo Fluminense a aktuálne nemá klub však možnosť hrať stále najsledovanejšiu ligu sveta zahodil. Portál 90min.com informuje, že populárny futbalový veterán dostal ponuku z Číny, ktorá je finančne veľmi lákavá.  Práve lukratívny kontrakt ponúkaný jedným z čínskych tímov mal presvedčiť „Ronnieho“, aby sa nedohodol s Líškami na zmluve do konca sezóny.

Ronaldinho môže byť údajne jednou z hlavných marketingových zbraní čínskej ligy, ktorá sa vzmáha a v posledných dňoch získala okrem iných brazílskeho záložníka z Chelsea Ramiresa či kolumbijského stredopoliara Jacksona Martineza z Atlética Madrid. Čínska ekonomická sila je obrovská, začala sa prejavovať už aj vo futbale, kde si hráči miesto angažmánov v európskych tímoch z TOP líg vyberajú radšej „zlaté klietky“ v ázijských ligách.