Main Content

Atlético Madrid potvrdilo záujem o Diega Costu

piatok, 5. február 2016 11:17 | Autor: Jakub Vaverka

Atlético Madrid potvrdilo záujem o Diega Costu
Atlético Madrid potvrdilo záujem o Diega Costu | zdroj: © TASR

V posledných dňoch sa objavili špekulácie o opätovnom záujme Atlética Madrid o služby španielskeho útočníka Diega Costu. Vyzerá, že správy predovšetkým z britskej a španielskej tlače sú založené na pravdivých informáciách.

Medzinárodný portál Goal.com prišiel s tvrdením, podľa ktorého je návrat kanoniera, čo v roku 2014 za 32 miliónov libier odišiel do londýnskej Chelsea, reálny. Prezident Atlética Madrid Enrique Cerezo mal totiž potvrdiť, že šampión Primera División zo spomínaného roku by rád v letnom prestupovom období získal svojho ex- zverenca späť. Vedenie anglického šampióna zatiaľ celú situáciu nekomentovalo.

Obchodné vzťahy medzi Chelsea a Atléticom Madrid sú v dobrej kondícii, o čom svedčí okrem iného práve prestup Costa, viacročné hosťovanie brankára Thibauta Courtoisa, či prípad Filipeho Luisa, ktorý najprv z kádra Rojiblancos putoval do Londýna a po majstrovskej sezóne sa vracal späť na štadión Vicenteho Calderóna. Costa by sa mohol vrátiť do španielskej metropoly, kde bol miláčikom fanúšikov aj napriek svojím viacerým excesom.

Najlepší strelec The Blues v minulej sezóne, ktorý má 27 rokov by sa podľa zverejnených informácií odchodu do Španielska nebránil. Kvôli svojím kontroverziám sa v Anglicku dostal do zložitej situácie a súperi ho prakticky v každom zápase provokujú a snažia sa využiť jeho výbušnú povahu. Atlético vďaka lukratívnemu predaju Jacksona Martineza do čínskeho Guangzhou Evergande za vyše 30 miliónov libier disponuje dostatkom finančných prostriedkov. Navyše, kouč Simeone nie je s odchodom útočníka spokojný a povráva sa, že v lete bude vyžadovať od vedenia tímu adekvátnu náhradu.