Main Content

Holeščák prezradil prestupovú sumu za Kuciaka. ,,Urobím všetko preto, aby som sa presadil,'' hovorí nová posila Hullu (ROZHOVOR)

sobota, 6. február 2016 09:41 | Autor: Silvia Petrašková

Holeščák prezradil prestupovú sumu za Kuciaka. ,,Urobím všetko preto, aby som sa presadil,'' hovorí nová posila Hullu (ROZHOVOR)
Holeščák prezradil prestupovú sumu za Kuciaka. ,,Urobím všetko preto, aby som sa presadil,'' hovorí nová posila Hullu (ROZHOVOR) | zdroj: archív Michal Holeščák

Slovenský futbalový brankár Dušan Kuciak prestúpil z poľskej Legie Varšava do anglického futbalového klubu Hull City AFC. Tridsaťročný brankár podpísal s aktuálnym lídrom druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže kontrakt na 18 mesiacov.

Ďušan Kuciak skompletizoval svoj prestup počas v Anglicku futbalovo veľmi obľúbeného „deadline day“. Všetky potrebné prestupové formality i lekárske testy však nakoniec absolvoval úspešne a stal sa tak oficiálne novou brankárskou posilou „tigrov“ z Hull City.

exkluzívnom rozhovore pre portál sport7.sk sme po čerstvom spečatení prestupu oslovili tak samotného brankáraDušana Kuciaka, ako aj jeho agentaMichala Holeščákazo spoločnosti HMP - Sport Management.

Pán Holeščák v prvom rade prijmite moju srdečnú gratuláciu k úspešnému zrealizovaniu prestupu Dušana Kuciaka do anglického Hull City. Podľa informácií klub z Championship vraj svoj prvotný záujem o hráča prejavil už v lete minulého roka, prečo teda nastalo oficiálne spečatenie prestupu až teraz, čo sa stalo v lete?

Ďakujem pekne, vážime si to, pretože to bol naozaj náročný prestup. Ako ste správne poznamenali, prvotný záujem o nášho klienta bol už v lete, ale vtedy sa prezident klubu napriek dohodnutej čiastke 500.000 eur rozhodol nepustiť svoju oporu, keďže postúpili do skupiny Európskej ligy a chcel mužstvo udržať pokope. Rokovania sa znovu obnovili v decembri, zintenzívnili v januári a dohoda medzi klubmi prebehla v podstate celkom pokojne. Jednal som priamo s majiteľom  a viceprezidentom klubu, Egypťanom Ehabom Allamom a na tejto línii to prebehlo všetko profesionálne a v spokojnosti všetkých strán.

Vy sám ste nám už v nedávnom rozhovore uviedli, že podľa Vášho názoru by sa prestupové čiastky po podpise zmluvy futbalovej verejnosti jednoznačne mali oznámiť. O akú sumu sa jednalo v tomto prípade?

Áno, tak ako som povedal, som za zverejňovanie prestupových súm a práveže Hull sprístupnil túto informáciu. Prestupová čiastka činila 370.000 eur, v ktorej je zahrnutý aj solidarity bonus, čiže nejaká časť príde aj na účet MŠK Žilina a v kluboch, v ktorých Dušan pôsobil. V posledný deň prestupového okna sa na stanici Sky Sport striedala v živom prenose každé dve hodiny iná moderátorská dvojica a ohlasoval sa každý prestup, poprípade hosťovanie a následné finančné sumy za tieto transakcie. Bolo to veľmi zaujímavé pre fanúšikov a aj odbornú verejnosť sledovať do poslednej chvíle „last minute“ transfery.

http://www.sport7.sk/clanok/141366-agent-michal-holescak-som-za-zverejnovanie-prestupovych-ciastok-je-to-bezny-trend-vo-svete

Dušan, blahoželám k Vášmu novému futbalovému pôsobisku. Prezraďte nám, aké boli Vaše prvotné dojmy po skompletizovaní prestupu a podpísaní kontraktu?

Ďakujem veľmi pekne. Prvé pocity boli vynikajúce, ale musím povedať, že tam bola aj ľahká nervozita, keďže sa to troška naťahovalo so skompletizovaním  prestupu. Teraz sa teším, že strávim čas s rodinou, aj keď ma čaká náročný program s balením veci a presunom do Anglicka a samozrejme sa čo najskôr chcem zapojiť do tréningového procesu.

Skúsenosti s anglickým futbalom ste okúsili už počas sezóny 2004/2005 kedy ste vo West Hame United absolvovali kratšie hosťovanie z MŠK Žiliny. Osobne Vám úprimne želám, aby ste sa v novom klube úspešne udomácnili čo najskôr, no čerstvé reakcie niektorých fanúšikov na Váš prestup do Hullu sú žiaľ dosť skeptické a Vaše pôsobenie v anglickom klube prirovnávajú skôr k nevydarenému príbehu Vášho brankárskeho kolegu Jána Muchu v Evertone. Váš cieľ je zrejme všetkým jasný a to dostať sa čím skôr do brány. Myslíte si však, že Vám to aktuálna brankárska jednotka tímu Allan McGregor dovolí? Aké majú s Vami v klube teda plány a aké ich máte prirodzene Vy sám?

Na to aké má klub plány by bolo dobré spýtať sa ich, ale keďže si ma vybrali, určite majú nastavený svoj projekt a ja im do neho zrejme zapadám. Za seba môžem povedať, že urobím všetko preto, aby som sa presadil a splatil dôveru klubu a trénera. Som si istý, že Allan McGregor si bude hájiť svoju pozíciu a ja sa zase budem snažiť presvedčiť o svojich kvalitách, aby som dostal svoju šancu a dostal sa do základnej zostavy. Čo sa týka Janka Muchu, treba povedať, že je to výborný brankár a mal trošku nešťastie, že v bráne stal špičkový brankár Tim Howard, ktorý sa prezentoval vynikajúcu formu a obchádzali ho aj zranenia.

Sledovali ste ešte počas pôsobenia v Poľsku situáciu u svojho nového zamestnávateľa, alebo aspoň z časti celkové dianie v anglickej Championship?

Áno, v poslednom období som začal sledovať hru Hull City a tabuľku Championship. Aktuálne sú na špici, darí sa im a aj to uľahčilo moje rozhodnutie byť súčasťou klubu, ktorý hrá o postup do Premier League.

Mohlo by Vám Vaše dobré naštartovanie sa v novom klube a úspech v ňom, dopomôcť k prípadnému návratu do reprezentácie a nominácii na EURO 2016?

Pri tomto prestupe som samozrejme myslel aj na reprezentáciu. Všetci vieme, že za pol roka sa koná EURO. Ja sa v prvom rade chcem dostať do brány a rozhodnutie mojej nominácie má v rukách tréner Kozák, ale určite by som sa mu potešil.