Main Content

Ronaldinho sa vyjadril o možnom prestupe Neymara do Realu Madrid

sobota, 6. február 2016 14:10 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldinho sa vyjadril o možnom prestupe Neymara do Realu Madrid
Ronaldinho sa vyjadril o možnom prestupe Neymara do Realu Madrid | zdroj: © TASR

Posledné dni titulné stránky španielskych denníkov zapĺňa brazílsky útočník Neymar, ktorého z Barcelony vytrvalo lanári večný rival Real Madrid. O možnom odchode "Neya" z Camp Nou hovoril legendárny hráčov krajan Ronaldinho.

Brazílska futbalová ikona Ronaldinho, futbalista, ktorý sa stal pred niekoľkými rokmi v drese Barcelony najlepším na svete, sa rozhovoril o prípadnej budúcnosti svojho stále hviezdnejšieho krajana. Populárny „Ronnie“ mohol v závere zimného prestupového obdobia odísť do Anglicka, kde sa o jeho služby zaujímal o titul hrajúci Leicester City, no povráva sa, že niekdajšie číslo desať si zvolí odchod do čínskej najvyššej súťaže.

Bývalý futbalista FC Barcelona dostal od novinárov v nedávnom rozhovore otázky týkajúce sa medializovaného interesu kráľovského Realu Madrid o Neymara, ktorý je v drese Barcelony jedným z najlepších hráčov na svete. Portál Fichajes.net cituje slová brazílskej futbalovej legendy: „Neymar do Madridu? Myslím si, že by bol šťastný. Je to môj priateľ. Užívam si sledovanie toho, ako píše históriu v drese Barcy, no to ,či odíde, alebo ostane, je len na jeho srdci. To, čo môže byť dobré pre jedného, nemusí byť dobré pre iného.“

Faktom je, že španielske média prakticky každý deň informujú o pláne prezidenta Realu Madrid Florentina Pereza aktivovať výkupnú klauzulu Neymara, ktorá predstavuje astronomických 190 miliónov eur. Navyše, Perez je vraj ochotný brazílskemu zakončovateľovi ponúknuť ročný plat vo výške 30 miliónov eur. Do boja o N11 sa mal zapojiť aj Manchester United, ktorý na jeho kúpu chystá 140 miliónov. Člen pomaly legendárneho tria MSN sa kvôli veľkému počtu špekulácií spojených s jeho menom dostal do nejedného konfliktu s novinármi, ktorí často krát správy o brazílskej hviezdičke prifarbujú a upravujú.