Main Content

Pomohol neznámemu, ktorý nemal kde spať. Gesto víťaza Stanley Cupu dojíma ľudí

pondelok, 8. február 2016 14:30 | Autor: Dávid Lech

Pomohol neznámemu, ktorý nemal kde spať. Gesto víťaza Stanley Cupu dojíma ľudí
Pomohol neznámemu, ktorý nemal kde spať. Gesto víťaza Stanley Cupu dojíma ľudí | zdroj: © TASR

Bol alkoholik, mal úzkosti, bál sa komunikácie s ľudmi. Dostal sa z toho, vyhral Stanley Cup a teraz vracia spoločnosti to, čo je jej dlžný. Príbeh o tom, ako brankár Chicaga Blackhawks nezištne pomohol človeku, ktorý bol v bezvýchodiskovej situácii, sa stal hitom internetu.

Na ceste na letisko vo Phoenixe môj vodič (skvelý Libanončan riadiaci zastaralý Range Rover) videl moju brankársku výstroj a spýtal sa ma, či poznám Scotta Darlinga. „Áno poznám, prečo?“ povedal som. A on mi rozrozprával príbeh," píše na svojom twitteri blogér Ken Van Gate, ktorý sa čistou náhodou dozvedel o krásnom skutku brankára NHL Scotta Darlinga.

,,O hokeji som nevedel nič, kým Scott Darling neskrížil moju cestu," cituje slová vodiča Uberu Van Gate. ,,Vskutku zmenil môj život. Keď som ho vyzdvihol bol s akýmsi mužom. Človekom, ktorý prežíval skutočne ťažké časy a Scott s ním len tak na ulici nadviazal konverzáciu. Nakázal mi, aby som ich odviezol do hotela, kde zaňho zaplatil, aby tam mohol ostať aspoň mesiac, kým sa mu nepodarí dostať na vlastné nohy... Dokonca dostal od neho ešte nejaké potraviny. Nikdy som nestretol človeka, ktorý by bol taký štedrý. Neskôr som si ho vygooglil a zistil som, kto to je.“

Scott Darling si v živote prešiel veľmi ťažkou cestou a teraz potvrdzuje svoj charakter, ktorý mu okresala veľmi ťažká minulosť. 27-ročný brankár „jastrabov“ vyjadril prostredníctvom statusu na twitteri vďačnosť a radosť z toho, že mohol pomôcť.

Americký brankár sa vlani prvýkrát objavil v NHL. Predtým si prešiel alkoholizmom a krátko po dvadsiatke trpel sociálnou fóbiou spojenú so sociálnou úzkosťou. Darling ale prekonal túto chorobu, nevzdal sa, z pozície dvojky vytlačil Fína Anttiho Raantu a vlani sa radoval zo zisku Stanley Cupu.

Hráč Chicaga je živým dôkazom, že ľudia môžu bojovať so svojimi problémami a nielen bojovať, ale dokonca ich aj poraziť. Z ustráchaného mladého chlapca, ktorý sa dal na pitie alkoholu, sa stal zrelý človek, ktorý sa snaží byť nápomocný všade tam, kde to je potrebné.