Main Content

Najdrahší hráč histórie našej ligy má nový klub, od Anglicka je to ďaleko

utorok, 9. február 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Najdrahší hráč histórie našej ligy má nový klub, od Anglicka je to ďaleko
Najdrahší hráč histórie našej ligy má nový klub, od Anglicka je to ďaleko | zdroj: © TASR

Keď prichádzal do Slovana, bol označený za najdrahšieho hráča histórie našej najvyššej súťaže. Lenže očakávania nenaplnil, Slovan s ním v zime rozviazal zmluvu a hľadal si nový angažmán, ktorý si už aj našiel.

V lete 2012 prestupoval Lester Peltier z Trenčína do Slovana, pričom ho vtedy samotní funkcionári belasých označili za najdrahší nákup histórie našej ligy. Ako tak sa mu v novom drese darilo iba v prvej sezóne, v ktorej pomohol Slovanu k double ako najproduktívnejší hráč mužstva v lige, lenže odvtedy akoby uťalo. Reprezentant Trinidadu a Tobaga vedel zaujať viac mimo trávnika, ako na ňom. Okrem výstrelkov z osobného života, ktoré s obľubou uverejňoval aj na sociálnych sieťach, zaujal aj vyhláseným, v ktorom hovoril o tom, že bez problémov má na anglickú ligu.

Do tej mohol teraz v zime teoreticky voľne prestúpiť, keďže Slovan s ním rozviazal zmluvu pôvodne platnú do konca sezóny. No Peltier nezamieril na Britské ostrovy, dokonca ani do ich blízkosti, práve naopak, má to od nich v rámci krajín UEFA najďalej.

Rýchlonohý krídelník totiž uspel na niekoľkodňovej skúške v kazašskom klube Irtyš Pavlodar. K mužstvu sa pripojil na sústredení v Turecku koncom januára a Irtyš na svojej internetovej stránke už informuje, že Peltiera angažoval. Tento 27-ročný reprezentant Trinidadu a Tobaga bude v šiestom mužstve kazašskej ligy nosiť číslo 10.