Main Content

Ktorý hráč Premier League ako prvý odbehol v tejto sezóne 300km?

streda, 10. február 2016 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Ktorý hráč Premier League ako prvý odbehol v tejto sezóne 300km?
Ktorý hráč Premier League ako prvý odbehol v tejto sezóne 300km? | zdroj: © TASR

Anglická Premier League priniesla v doterajšom priebehu ročníka niekoľko prekvapení, či už trápenie Chelsea alebo fazónu Leicestru. Ďalším šokom je pohľad na meno hráča, ktorý ako prvý v tejto sezóne pokoril hranicu 300 odbehnutých kilometrov.

Tristokilometrovú hranicu sa zatiaľ podarilo pokoriť v tejto sezóne iba jednému hráčovi. Nebol to však agilný James Milner z Liverpoolu, ani jeden z neúnavných bojovníkov z kádra lídra Leicestru City. Chelsea? Tottenham? Manchester United? Liverpool? Manchester City? Nie. Portál 90min.com prišiel so zaujímavým menom, ktoré veľké percento fanúšikov ani nepozná.

Mužom, ktorý má v aktuálnej sezóne na svojom konte momentálne 303,85 odbehnutého kilometra je 29- ročný stredný záložník o záchranu bojujúceho AFC Bournemouth Andrew Surman. Surman je kľúčovým hráčom nováčika Premier League, ktorý bojuje o ligové prežitie. V tejto sezóne odohral zatiaľ 25 zápasov, v ktorých sa do produktivity zapísal len dvoma asistenciami, avšak v nabehaných kilometroch sa mu nemôžu rovnať ani najväčšie hviezdy ligy.

Prekvapivé sú aj ďalšie mená v rebríčku, ktoré priniesol Player Performance Index od firmy EA Sports. Na druhej priečke je pomaly už veterán v službách Evertonu Gareth Barry (297,64 km), tretí je Craig Dawson z West Bromwichu Albion (278,57), štvrtá priečka patrí Etiennovi Capoemu z Watfordu (271,46) a prvú päticu uzatvára Darren Fletcher z West Bromwichu Albion (271,31).  Ako môžeme vidieť, najviac sa nabehajú hráči z tímov z druhej polovice tabuľky, ktorí musia nedostatok techniky nahrádzať bojovnosťou.