Main Content

V lete sa môžeme tešiť na Game of Managers

streda, 10. február 2016 11:35 | Autor: Jakub Vaverka

V lete sa môžeme tešiť na Game of Managers
V lete sa môžeme tešiť na Game of Managers | zdroj: © TASR

Aktuálna sezóna ešte ani zďaleka nekončí, no už teraz máme možnosť vidieť množstvo dohodnutých prestupov renomovaných futbalových trénerov. Situácia na trhu s manažérmi bude v lete veľmi zaujímavá, miesto zmení hneď niekoľko hviezdnych mien.

Všetko to odštartovalo oznámenie Bayernu Mníchov, že v sezóne 2016/2017 sa klubu z Allianz Areny ujme taliansky tréner Carlo Ancelotti, o ktorého sa bila celá anglická špička a Real Madrid. Ancelotti bol po konci v Bielom Balete bez práce, v Nemecku nahradí Pepa Guardiolu. Budúcnosť španielskeho kouča bola dlho skloňovaná, interes mali Manchester United, Chelsea či Arsenal, avšak legenda FC Barcelona si vybrala Manchester City, z ktorý sa v priebehu niekoľkých rokov pokúsi doviesť na futbalový trón nielen v Anglicku, ale aj v Európe.

Guardiolov príchod do Manchestru znamená koniec Manuela Pellegriniho. Kam povedú kroky čilského odborníka je momentálne otázne, spomína sa londýnska Chelsea a najnovšie aj taliansky šampión Juventus Turín. Stará Dáma by totiž mala prísť o svojho manažéra, ktorým je ambiciózny Massimiliano Allegri. Allegriho vytrvalo lanári vyššie viackrát spomínaná Chelsea.

The Blues trénuje po odchode Josého Mourinha holandský kormidelník Guus Hiddink. Hiddink však viackrát potvrdil, že v nasledujúcej sezóne hlavným koučom CFC nebude, i keď nevylúčil, že v štruktúrach klubu bude pokračovať. Úradujúci anglický šampión sleduje aj situáciu okolo Diega Simeoneho z Atlética Madrid a Antonia Conteho, ktorý je hlavným kormidelníkom talianskej reprezentácie.

José Mourinho, ktorý po „rozchode“ s Chelsea nikde netrénuje je spájaný s odchodom do Číny, no reálnejšia je jeho dohoda s Manchestrom United. Vedenie Red Devils je dlhodobo nespokojné s prácou Louisa Van Gaala. V prípade Portugalčanovho príchodu by bol Holanďan bez práce, o záujemcoch o jeho služby sa v médiách momentálne príliš nehovorí.  Povráva sa, že na miesto LVG by mohol zasadnúť aj legendárny Ryan Giggs, ten však nemá s trénovaním prakticky žiadne skúsenosti.

Trénerské karty môžu v lete zamiešať aj „nechcení“ Brendan Rodgers Rafael Benitez. Prvý menovaný pred časom skončil v Liverpoole a podľa vlastných slov odvtedy odmietol už päť záujemcov, druhý menovaný sa po konci v Reale Madrid utiahol do úzadia, no špekuluje sa, že by mohol prebrať Valenciu. Los Che aktuálne trénuje Gary Neville, no vedenie klubu aj fanúšikovia jeho prácu len kritizujú, čo sa znásobilo po minulotýždňovom debakli v španielskom pohári na pôde Barcelony 0:7.