Main Content

Pozrite si útočné formácie, s ktorými nastúpime na Slovakia Cupe proti Bielorusku!

streda, 10. február 2016 15:05 | Autor: TASR

Pozrite si útočné formácie, s ktorými nastúpime na Slovakia Cupe proti Bielorusku!
Pozrite si útočné formácie, s ktorými nastúpime na Slovakia Cupe proti Bielorusku! | zdroj: © TASR

Žilina 10. februára (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na úvodný zápas na turnaji Slovakia Cup v Žiline (vo štvrtok o 17.00 h) v bránke s Júliusom Hudáčkom.

Tréner Zdeno Cíger zaradil do prvej formácie kapitána Andreja Meszároša, ktorý nastúpi v obrannej dvojici s Michalom Sersenom, prvý útok vytvoria Andrej Šťastný, Marek Viedenský a Peter Cehlárik.

Slovákov čaká v Žiline tretia tohtosezónna turnajová previerka, na vynovenom zimnom štadióne v meste pod Dubňom si okrem Bielorusov zmerajú sily o dva dni neskôr aj so Švajčiarmi (17.00). "Každý dobrý športovec by sa mal tešiť na domáce prostredie. Musíme hrať zodpovednejšie, ale podpora z tribún nám môže pomôcť k výborným výkonom," povedal pre web SZĽH Cíger.

Meszároš bude kapitánom po dlhých jedenástich rokoch, naposledy mal céčko na drese v reprezentačnej dvadsiatke na majstrovstvách sveta v USA. Jeho asistentmi budú ďalší zadák Michal Čajkovský zo Sparty Praha a Šťastný zo Slovana Bratislava.

Švajčiari sa na turnaj v Žiline pripravujú v Klotene neďaleko Zürichu a do dejiska podujatia sa presunú vo štvrtok predpoludním. Vo výbere trénera Patricka Fischera figurujú výhradne hráči z domácich súťaží. Bielorusi sa pripravovali v Minsku od nedele pod vedením trénera Dava Lewisa. Začínalo 17 hokejistov, neskôr sa pridalo osem hráčov z Dinama Minsk. Všetci hráči z bieloruského kádra pôsobia v domácich kluboch.

Predpokladaná zostava SR v zápase s Bieloruskom:

brankár:
J. Hudáček

obranné dvojice:
Meszároš, Sersen
J. Mikuš, Čajkovský
Švarný, Jánošík
Šedivý, Čerešňák

útoky:
A. Šťastný, Viedenský, Cehlárik 
Bartánus, Marcinko, Dravecký
Dej, L. Hudáček, Bakoš -
Skalický, Lušňák, Hrnka