Main Content

NHL.com: Slovákov bude na Svetovom pohári menej než by ste čakali (nominácia)

nedeľa, 14. február 2016 12:29 | Autor: Martin Gregor

NHL.com: Slovákov bude na Svetovom pohári menej než by ste čakali (nominácia)
NHL.com: Slovákov bude na Svetovom pohári menej než by ste čakali (nominácia) | zdroj: © TASR

Kým kanadské portály HockeyFeed a TheHockeyWriters odhadujú, že na Svetovom pohári môže v tíme Európy štartovať 6 až 9 Slovákov, podľa oficiálnej stránky NHL.com ich bude zrejme ešte menej.

Dávno preč sú tie časy, kedy sme mohli poskladať jeden celý tím z hráčov pôsobiacich v NHL. V tomto ročníku nastúpilo na aspoň jeden zápas v profilige zatiaľ 11 Slovákov (z toho dvaja brankári) a je nepravdepodobné, že toto číslo sa ešte rozrastie. Čo je ešte menej potešitelné je skutočnosť, že približne polovica týchto hráčov nepatrí medzi opory svojich tímov, skôr ide o hráčov, ktorí bojujú o samotné udržanie sa medzi elitou.

Je preto pochopiteľné, že portál NHL.com vo svojej najnovšej analýze počíta pre tím Európy len s päticou slovenských korčuliarov a jedným brankárom.

Na rozdiel od HockeyFeed a TheHockeyWrites oficiálny web NHL.com nepočíta s Martinom Marinčinom. Naopak v útoku vidí Tomáša Tatara, ktorý sa na spomínaných weboch dostal len medzi náhradníkov.

Oporami výberu Európy by mali byť aj Marián Hossa, Marián Gáborík, Andrej Sekera, Zdeno Chára a Jaroslav Halák. Hoci počet Slovákov je menší, ako sme očakávali pred sezónou (počítalo sa napríklad aj s Jurčom či Pánikom), tešiť nás môže aspoň to, že títo hráči by mali patriť medzi najväčšie hviezdy európskeho výberu.

Ak budete patriť medzi tých, ktorí budú fandiť tímu Európy, určite vás poteší súčasná forma spoluhráčov Slovákov z ostatných krajín. Výbornú formu má Leon Draisaitl (45 zápasov, 40 bodov), Frans Nielsen (53 z, 34 b), Mikkel Boedker (53 z, 35b), Tobias Rieder (53z, 31 b), či Mats Zucarello (54 z, 39 bodov).

Samozrejme osobitne treba spomenúť najväčšie neslovenské hviezdy výberu – Anžeho Kopitara (54z, 50 b), skvelého kanoniera Thomasa Vaneka (54z, 33b) Matsa Zucarella (55z, 41 b) a obrancu Romana Josiho (56z, 42b).

V nominácii NHL.com sa celkovo nachádza 6 Slovákov, 6 Švajčiarov, 4 Nemci, 4 Dáni, jeden Nór, jeden Rakušan a jeden Slovinec.

Prvých 16 „istých“ hráčov majú všetky tímy zúčasnené na Svetovom pohári povinnosť nahlásiť do 1. marca. Svetový pohár sa bude hrať od 17. septembra do 1. októbra v Toronte.

Predpokladaná nominácia tímu Európy podľa NHL.com:

Brankári

Jaroslav Halák (SK)
Frederik Andersen (Dánsko)
Reto Berra (Švajčiarsko)

Obrancovia

Zdeno Chára (SK)
Andrej Sekera (SK)

Roman Josi (Švajčiarsko)
Luca Sbisa (Švajčiarsko)
Mark Streit (Švajčiarsko)
Christian Ehrhoff (Nemecko)
Dennis Seidenberg (Nemecko)

Útočníci

Marián Hossa (SK)
Marián Gáborík (SK)
Tomáš Tatar (SK)

Nino Niederreiter (Švajčiarsko)
Sven Baertschi (Švajčiarsko)
Leon Draisaitl (Nemecko)
Tobias Reider (Nemecko)
Frans Nielsen (Dánsko)
Nikolaj Ehlers (Dánsko)
Mikael Boedker (Dánsko)
Anže Kopitar (Slovinsko)
Thomas Vanek (Rakúsko)
Mats Zuccarello (Nórsko)