Main Content

FC Barcelona bude mať na letné prestupy 60 miliónov eur

nedeľa, 14. február 2016 13:30 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona bude mať na letné prestupy 60 miliónov eur
FC Barcelona bude mať na letné prestupy 60 miliónov eur | zdroj: © TASR

Aktuálny ročník ešte zďaleka nie je na konci, no už teraz sa špekuluje, že katalánsky gigant Barcelona, ktorý predvádza v tejto sezóne výborné výkony, chystá na leto niekoľko nákupov. Dokonca bol zverejnený rozpočet, ktorý by mala mať Barca po sezóne k dispozícii.

Španielsky portál Fichajes.net podporený novinami Mundo Deportivo prišiel s informáciou, podľa ktorej bude mať úradujúci víťaz Ligy majstrov na letné nákupy k dispozícii rovných šesťdesiat miliónov eur. Káder katalánskeho giganta je prešpikovaný hviezdnymi menami, no budúcnosť niekoľkých futbalistov je neistá a je reálne, že Barca sa bude chcieť pred ďalšou sezónou poistiť.

Blaugranas sa vraj zamerajú na získanie stredného obrancu, ľavonohého univerzála do zálohy a brankára. Gólman však príde na Camp Nou len v prípade, že klub opustí nemecký gólman Marc- André Ter Stegen. MATS nie je spokojný s nízkou minutážou na ihrisku, pričom o jeho služby sa má vytrvalo zaujímať anglický Liverpool. 

Športový riaditeľ FC Barcelona Robert Fernandéz by sa podľa správ zo španielskej tlače rád zameral na argentínskeho mladíka Paula Dybalu, ktorý predvádza v aktuálnej sezóne výborné výkony v drese Juventusu Turín. K získaniu Argentínčana vraj majú pomôcť jeho krajania Lionel Messi a Javier Mascherano, avšak Stará Dáma podľa dostupných správ nechce o odchode Dybalu zatiaľ rokovať.

Ďalšou alternatívou do ofenzívy je gabonský rýchlik z nemeckej Borussie Dortmund Pierre Emerick Aubameyang, ktorého pozorne sledoval aj Real Madrid. Do defenzívy sa v súvislosti s Barcou spomínajú Aymeric Laporte z Bilbaa či brazílsky stopér Marquinhos z parížskeho PSG. 60 miliónov eur nie je v súčasnom futbale závratná suma, preto sa očakáva, že na Camp Nou prídu v lete jeden, maximálne dvaja noví futbalisti.