Main Content

Real Madrid na Ligu majstrov ráta aj s talentovanými odchovancami

pondelok, 15. február 2016 12:45 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid na Ligu majstrov ráta aj s talentovanými odchovancami
Real Madrid na Ligu majstrov ráta aj s talentovanými odchovancami | zdroj: © TASR

Real Madrid je kritizovaný, že na rozdiel od konkurenčnej Barcelony, nedáva šancu vlastným odchovancom, ktorí následne volia odchod z klubu. Stále čerstvý kouč Los Blancos Zinedine Zidane sa snaží tento negatívny trend zmeniť.

Blíži sa osemfinále Ligy majstrov, pre Real Madrid zatiaľ doterajší vrchol sezóny. Biely Balet je v domácej lige stále na tretej priečka za Barcelonou a Atléticom a po vypadnutí z Copa del Rey sa jeho šance na úspešnú sezónu ešte viac znížili. Práve Champions League môže byť súťaž, kde si Merengues napravia chuť. Na Ronalda, Benzemu, Balea a spol. čaká úradujúci taliansky vicemajster AS Rím.

Kluby museli UEFA odovzdať svoje súpisky na vyraďovacie boje už v predstihu, na zozname hráčov, ktorých bude môcť využiť kouč víťaza z roku 2014 Zinedine Zidane sa objavili dve prekvapivé mená, ktoré sú futbalovej verejnosti pomerne neznáme. Konkrétne sa jedná o duo odchovancov Mariana Diaza Philippa Lienharta. Naopak, z kádra vypadli Denis Cheryšev, ktorý odišiel do Valencie a Abner, hráč z rezervného tímu, ktorý nepresvedčil.

22- ročný Mariano Diaz sa narodil v Barcelone, no má občianstvo Dominikánskej republiky a ide o výrazne ofenzívneho futbalistu. V prebiehajúcom ročníku nastúpil v rezervnom tíme Realu Madrid na 18 zápasov a zapísal si 13 gólov.  Jeho šanca na minutáž na ihrisku nie je práve najvyššia, no v prípade zranení ofenzívnych hviezd môže prísť jeho čas.

Philipp Lienhart je ešte mladší. Rakúsky stredný obranca má len 19 rokov a na súpiske prvého tímu Bieleho Baletu pre Ligu majstrov sa taktiež ocitol prvýkrát.  Portál Fichajes.netinformuje, že toto duo pravdepodobne uvidíme len v zlomku zápasov, ak vôbec, no pre talenty Los Blancos ide o signál, že poctivá práca ich môže priviesť do prvého tímu aj v rozhodujúcej fáze sezóny.